View Full Version : Črna lista
BingaBonga
04-04-2007, 22:10
Za kaj se gre?
Zato, ker sem dala dolocene nicke na Crno listo in nic ne pomaga, mirno igrajo z menoj! Kako to? Zakaj pa potem je, ta lista?
Prasam sam! Hvala :D
Binga, če greš ti k drugemu igrat, črna lista nč ne pomen, če hoče pa tist ki je na črni listi k teb , mu pa ne bo uspel. To sm vidla pri dveh, ki sta se dogovarjala očitno po telefonu ali skypeju in se rufala ipd. Enga sm dala na črno listo, enga pa ne in odprla novo igro. Tisti, ki ni bil na črni listi je pršo not in se momemtalno odjavo, ker mu je tadrugi povedo da ne more not. To se prav črna lista deluje, le sprobi, sploh na očitnih parih v navezi je zanimivo. :D :p
vladek26
19-04-2007, 11:02
Mogoče bi programerji,naredili takšen program,da tisti ki se pogovarjajo,vrže,program sam ven.Pogovarjajo se tisti ki igrajo zelo počasi.Izgovarjajo se da imajo slab računalnik.Tudi jaz sem ih ujel,in so takoj zbežali.
Pozdrav
vladek26
BingaBonga
19-04-2007, 11:18
Zlata :D
hvala, sej to se mi je kr zdelo, sam vidla pa sem:
ko igram pri drugih in je slucajno tam tudi nekdo z moje crne liste, na melemu chatku spodaj desno, 1 x vidim, da pise, 1 x pa ne. To zdej sploh ni jasn, bom obrazlozila:
Pridem, vidim enega z moje c.l., nekdo od igralcev se z njim pogovarja, to pa kar ta odogovarja, ne vidim. Enkrat pa ja in tudi lahko z njim govorim, ce hocem.
Po 1 mesecu sem odstranila 3 in povedati moram, da je situacija malo boljsa, da mi vec tolk ne nagajajo. Ali so spremenili program ali pa sem Rosano, Silvijo in Blanko ze mal naucila ..... no tko je kar pomagal, da so bile na moji crni listi! :D
En le puzdrau,
sej ves cigau,
sej ves ot kot,
pa pridna bot! :D
Pri novi verziji taroka mi je najbolj všeč črna lista. Ko pridejo turisti v igro, ostanejo en krog ali dva, jih lepo pošlješ v hotel črna lista s petimi zvezdicami in se jih lepo rešiš. Gosti so tako množični, da je treba naselit vse turistične kapacitete, sobe, predsedniške apartmane in bungalove. Počasi bo treba razmišljati o gradnji novega luksuznega prizidka :) Resni igralci, svetujem vam, da koristite listo in kmalu padalci ne bodo imeli več kje igrat, razen sami s sabo.
lp
zlata
vladek26
04-05-2007, 17:42
Živjo,
strinjam se, samo kaj, če še oni tebe dajo na črno listo in kako jih spoznaš, mogoče so resni igralci .Potrebno je pogruntat tiste, ki se po telefonu ali skype-u rufajo.
Kako bi se naredu program, da tiste kateri se preko Skype-a ali kako drugače rufajo,ven vrže. Jaz mislim, da vsi tisti kateri igrajo počasi, da se med sabo rufajo.
Lep pozdrav,
MOJA MOČ JE ZNANJE
Vladek,
nč lažjega kot take pogruntat. Če sta ti dva sumljiva, enega od njiju daš na črno listo, drugega pa ne. Če tisti, ki ni na listi pride ponovno k tebi, pa zgine še preden se je igra začela, kljub praznemu mestu, pomeni, da ga je njegov skype sodrug opozoril, da ne more v igro. Za take pa nimam hotelske sobe ampak samo šotor v kampu :)
Toooooooooooooo.Jaz tudi veselo polnim listo z raznimi padalci in take ki imajo grda imena sploh ne pustim igrat pri meni.Igra je naceloma vedno zanimiva,ceprav ne poznam vsih igralcev.Seveda kadar pa igra ekipa ,zanimivost preraste:)...v uzitek :P
Lep pozdtav
Že dolgo se nisem nič oglasila, ampak ob nadgradnji je prilika še za nekaj: poleg razširitve TOP LISTE bi se lahko razširila tudi ČRNA LISTA. 1oo je dokaj malo za tarokaše s tako različnim načinom igre in obnašanja, da ne govorimo o kemiji med igralci :)
Nič me ne preseneča, če igro zaradi velikega minusa zapusti nekdo, ki je šele začel igrat, ampak žalostno je to, da jo pri okrog -300, ki si ga pridobijo predvsem zaradi svoje arogance, zapusti nekdo, ki se nahaja na 3. mestu v L1 in 5. mestu P1.
Pa to bi naj bili profesionalci, zgled novim naraščajem. Kako zahtevati od čistega amaterja resnost pri igri, če je ne poznajo tisti, ki se dičijo s tako visokimi pozicijami v ligi. Da moje besede niso izmišljotina imam priči, soigralca v tej nič kaj pohvalni igri zvezd.
Pa lep pozdrav in upam, da bo objavljeno, ker imen nisem navajala.
Res trenutno črna lista še ne opravlja funkcije kot je zamišljeno, ampak kmalu bo program plačljiv in teh padalcev ne bo. Če pa kak bo, pa se bo hitro znašel na črnih listah, potem pa lahko igra le še sam seboj. Zato mislim, da bo 100 mest dovolj.
Zame črna lista ne obstaja, jim vse na četu povem.
Z določenimi sem se kregal na četu, med igro samo, pa SEDAJ *E VEDNO IGRAMO.
V glavi jih imam zapisane kakih 20 komadov ki me NE sprejmejo v igro in to so:
1. igralci v profesionalniligi v 4 ki sem jim napisal da se tarok igra s taroki in je vsaka igra na valat in da nikoli ne bodo znali igrat taroka.
2. otročji igralci ki ne prenesejo kontre na svoj račun in imajo to za osebno žalitev.
3. igralci ki res ne razumejo igre in me iz načela ne sprejmejo.
Je pa fajn ko se dobimo za kakšno mizo čisto nenapovedano, se gledamo kot sokoli, se spuščajo igre in kontrira vse na živo, uh, kako postane tarok zanimiv, me veseli da kar skačem, ker vem kako živčki pokajo :)
lp janez
Kar nekaj časa že prebiram te stvari o "ven metanju, prekinjanju iger" in predvsem o tem, da to delajo predvsem "profesionalci". Naj povem svoje mnenje. Tarok.net je program, ki je nastal na podlagi dolgoletnega truda, odpovedovanja in neprespanih noči osebe, ki nam je omogočila, da se lahko nekaj uric na dan, teden, mesec (kakor pač komu znese) zabavamo. Poudarjam zabavamo, ker temu naj bi bil program namenjen. Drugo so "profesionalne" tekme, v katerih igram tudi sama in - priznam - odidem iz ljubiteljske igre, če se moj prvotni namen igranja, ki je zabava, spremeni v moro. Zgodi se pa zaradi tega, ker so igralci, ki izsiljujejo, zavlačujejo, kontrirajo na ne vem čigave karte, nagajajo, igrajo proti partnerju (vse za ljube točke), se pogovarjajo preko vseh možnih pripomočkov, te vabijo na randi in ne vem, kaj še vse. Da, v takih primerih zapustim igro, predvsem iz enega razloga - ker se ne zabavam, temveč trpim. In glede na to, da si težko utrgam nekaj uric za igro taroka, želim, da je igra kvalitetna, pestra, predvsem pa poštena, korektna in zanimiva. Na črni listi nimam še nikogar, verjetno sem jaz že na marsikateri, a nimam zaradi tega slabe vesti, ker ostanem v vsaki igri, ki ima zgoraj opisane lastnosti. In še vedno in brez težav se najdejo igralci, ki so pripravljeni deliti moje mnenje.
Zaenkrat je pač tako kot je in verjamem, da se bodo stvari spremenile, ko bo, kot obljublja Slavko, stvar plačljiva; takrat se bo videlo, kdo je "profesionalec" in kdo ne. Ne mislim, tistih profesionalcev, ki vsak torek in nedeljo v sezoni igramo tekmovalne tekme, ampak takšnih tarokašev, ki se znajo profesionalno obnašati.
Lep tarokaški pozdrav!
BingaBonga
03-08-2007, 17:13
Moja crna lista je vse daljsa, pa ne da so gor stalni tarokasi, ne!
Kdo gre na c. listo:
1. pride en nov, je na mesengerju, ga cakamo, ga opozorim, nic bolje!
2. po treh igrah klopov nekdo rece: hvala za klope in gre ven!
3. tisti, ki se sprehajajo, vstopijo v npr. 8 igri, vidijo, da imajo minus in gredo ven, jasno vedno brez pozdrava.
4. tisti, ki v 16. igri ne igra, ker je klop, je pa zadnji in rece lahko noc in gre ven.
5. hocem k nekomu v igro, dobim belo. Probam se 3 x, vedno bela! Res je, bili so zmenjeni in nekoga cakajo. Ko se to meni zgodi prijatelju odprem, mu povem, da nekoga cakamo in ga poprosim, ce gre ven. Noben ni uzaljen, zahvali se, ker razume in gre ven.
Parkrat se mi je zgodilo, da je kdo tezil in zalil. Enkrat ena nova in mogoce 2 x kaksen tip.
Lep pozdrav vsem tudi tistim, ki so na moji crni listi.
BingaBonga
08-11-2007, 02:09
Ojooooj - NUJNO!!!
TEKMOVANJA, SKLICATELJ, CRNA LISTA!
Kaj pa v tem primeru, ko se imamo na crnih listah?
Npr: Mene ima nekdo na c. listi, je tekma in je sklicatelj - JAZ ZIHR NE BOM MOGLA K NJEMU!!!
Jooozstana! :eek: :rolleyes: :confused: :p
Binga,
četudi si ti pri kom na črni listi (ali pa kdorkoli od tistih, s katerim boš igrala, ko boš sklicatelj), moraš ligo odigrat, to pomeni, da ga moraš pred tekmo (ali on-a tebe) iz črne liste pobrisat.
Če nikakor ne boš prišla v igro, k mizi, moraš o tem obvestiti skrbnika svoje lige (imena bodo objavljena kasneje), ki bo problem posredoval komisiji.
Majerhold
08-11-2007, 07:27
Damjan, Binga ima prav, morda pa bi bilo res dobro, da v času lige igralci začasno izbrišejo svoje sezname na črnih listah, kajti na dan posamičnega tekmovanja ob uri X, se ne bo noben skrbnik ukvarjal s problemom, zakaj nekdo ne more do svoje mize, ker že tako ali tako v začetku ligaških tekmovanj (po izkušnjah) vlada zmešnjava, da bog pomagaj. Enostavno se pred ligo izda navodilo, naj vsi pač pobrišejo svoje liste, izmena zloglasnežev nekam prepišejo, in jo po koncu lige spomladi (če je jeza na nekoga še vedno prisotna) spet obnovijo.
Binga, pošlji mi svojo črno listo, ker se mi dozdeva, da imava gor iste ljudi, hahahah!!!
Saj to sem predlagal, da naj vsak poskrbi, da na črni listi nima ligaških soigralcev.
Zdaj bi jaz postavil vprašanje!!
Kako igralec ve,pri katerem igralcu je na črni listi??
Jaz nimam nikogar zaenkrat na črni listi(na mojem seznamu).
Vprašanje pa je: Pri katerih igralcih sem na črni listi in ali se to vidi,da si pri tem sklicatelju na črni listi?
Vprašanje bi pa postavil tudi Slavkotu kot "moderatorja" številnih verzij pri taroku!
Ali se da naštimat v verziji glede črne liste(kakšen znak ali nekaj podobnega),da bi številni igralci videli pri kom(sklicateljih) so na črni listi??
Upam,da ste razumeli moja vprašanja!!
Hvala!!
Lp
Nisem popolnoma prepričan (prosim, če lahko preverite), ampak pri tekmovalni igri bi naj program črno listo ignoriral. Če pa to ne drži, pa zadostuje, da začasno izbrišete le tiste, s katerimi boste igrali v ligi (to boste vidli kasneje). Namreč v ligi je sklicatelj dolžan sprejeti vse igralce.
Koga je kdo dal na črno listo, ti podatki niso dostopni. Vedeti pa je treba, da če se ne morete h komu prijaviti ni nujno, da ste pri tem igralcu na črni listi. Možno je še, da je sedež (zaradi odhoda kakega igralca, ipd.) blokiran.
BingaBonga
09-11-2007, 10:22
Jaz bom takole naredila:
Ko bodo znane mize in soigralci bom pogledala na c. listo za tiste 3, ce so slucajno na njej. Moja crna lista ima predvsem tiste, ki so ponoci nagajali, zdaj pa niso placali clanarine, in ker lahko igrajo samo 4 igre, in da slucaaaaajno ne bi prisli k meni nagajat, jih dol NE dam!!!
RobertH
Ce te zanima, kako to izgleda, naredi z enim tvojim prijateljem poizkus, dajta se na c. listo in bosta videla.
To pa je tako, da ce si pri nekom na c. listi, hoces k njemu in TAKOJ DOBIS BEL KROG ZGORAJ DESNO! Da pa ne bo zmede probaj se 1 x vstopiti. Ce je spet bel krog preveri uro, ko je bila miza odprta, ker se predvsem ponoci zgodi, da so mize odprte pa potem cakas in na koncu vidis, da je pretekla ze 1 ura odkrar je miza odprta.
BEL KROG pa dobis tudi takrat, ko hoces k nekomu, cakas pri rumeni, in ko naj bi vstopil se karnaenkrat pokaze bela. To pa zato, ker je med CAKANJEM tisti, ki je mizo odprl NEKAJ REKEL, napisal!
Torej, da ne bom komplicirala: Ko hoces k nekomu in je al rdeca al rumena, JE VSE V REDU! Ce pa ti hoces k nekomu v igro in ga imas ti na c. listi, te pa racunalnik obvesti, ti odpre kvadratek in ti pove, da je ta na tvoji c. listi!
Maaajeeeercek
Malo skrivnosti imam, skoraj nobene, razen te, kdo je na moji crni listi. Glede na najino prijateljstvo tebi ugodim in ti dam naslov privatnega dedektiva, da bo naredil vse potrebne poizvedbe, kdo je in kdo ni na moji crni listi.
Amooooreee :D :p :eek:
BingaBonga
01-06-2010, 09:37
Dober dan
nic ne bom dolgotvezila, samo tole povem:
Tisti, ki zapusti igro - AUTOMATICNA CRNA LISTA
imam ze 2! Cetudi je stvar zelo resna, zakljucim takole :D
Forum v3.6.1, Copyright ©1996-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.