PDA

View Full Version : TOP lista tarokasev

BingaBonga
14-04-2007, 16:09
Dober dan!
Mene pa nekaj zanima:

Ce zmagas ali pa ce izgubis,
vedno 1 tocko dobis?

Kako to?
A ne bi bilo pravilno,
da tisti, ki izgubi,
tudi kaksno tocko izgubi?
Ce pa je prvi, da vec tock dobi!

To sem opazila pri sebi,
kajti ce zmagam ali izgubim,
vedno samo eno tocko dobim!

Lep dan vsem zelim! :D

Poly
15-04-2007, 06:59
Men je pa ta sistem točkovanja na TOP LISTI čisto vredu; dobiš 1 točko za 1 igro (+ 9 točk bonusa za prvo igro v dnevu) ne glede na katerem mestu si. Igramo pač za sprostitev ne pa za nabiranje točk za čim višjo uvrstitev na top listi:D.

Pa dobre karte.

LP Poly

vladek26
15-04-2007, 19:28
a dobiš točke tudi za trening tekme,tarok

BingaBonga
16-04-2007, 10:36
Vladek

Da, toda to so druge tocke, tocke za trening z roborkami. Ko odpres tarok poglej gor desno in bos videl ikonce, srednja spodaj je TOP LISTA. Odpri in tam imas rezlutate treninga s tremi ..... :mad: :eek: :(

To je to! Ziu... :D

joe42
17-04-2007, 16:15
Binga bonga!

Bravo, nekaj osvežujočega v verzih, v katerih je precej resnice
pa lep pozdrav.

joe42

vladek26
20-04-2007, 11:37
Na strani kje se nahaja Top lista tarokašev,odspodaj,se nahajajo slike,in piše poišči tarokaša.Kako se nastavi slika.Pa še tole;zakaj je samo 100 na listi,kje se vidiji ostali.
LP
vladek26

pinokio
16-05-2007, 19:49
Lep pozdrav vsem tarokašem !
Dolgo se že nisem oglasil, pa bi rad nekaj napisal glede sedanje " TOP LISTE ". Moje mnenje je, da bi bilo najbolj enostavno za ustvarjalce programa, prav tako pa tudi za tiste igralce, ki občasno radi pogledajo na top listo, da bi bilo točkovanje nekoliko enostavnejše ! Predlagal bi, da bi se štele vse osvojene točke in sicer:
- za zmago v igri z vsemi živimi igralci 4 točke,
- za drugo mesto 3, za tretje 2 in za zadnje 1 točko.
V kolikor bi igrala katera od računalniških igralk ( seveda za vse žive igralce po točka manj ) !
Točke naj bi se seštevale skozi vse leto, brez kakih koliko odštevanj in dodajanj točk ( koliko jih osvojiš toliko jih pač imaš ) !
Tako bi po mojem mnenju top lista lahko zajemala tudi večje število uvrščenih ( ne samo 100 ), pa še mnogo enostavnejša bi bila za programerje !

P.s.: To je samo moje razmišljanje, katero pa je namenjeno tudi tistim, ki so na forumu zelo proti top listi, če pa pogledamo na top listo, pa vidimo, da so prav ti igralci uvrščeni na top listi in še to kar visoko ?!
Pa saj če je kdo proti top listi je pač naj ne odpira in gleda, pa bo vse o.k., jaz pa vseeno mislim, da je večje število igralcev tistih, ki odobravajo top listo !

Vsem tarokašem - bralcem foruma lepe karte in veliko uživanja ob tej zanimivi in vse bolj popularni igri !

" Izogibaj se kozla od spredaj, konja od zadaj, zlega človeka pa od vseh strani." :cool:

Poly
17-05-2007, 10:06
Zgleda, da je Slavko pri Top listi upošteval načelo: važno je sodelovati, ne zmagati; tako vsak dobi po 1 točko; pa naj bo tako. Itak ne igramo zaradi Top liste ampak za sprostitev. Na vrhu so pač tisti, ki veliko igrajo. Zakaj je samo prvih 100 prikazanih na Top listi, je pa Slavko že obrazložil (preobremenjenost strežnika)
Sicer pa malo še počakajmo, najbrž bodo po koncu lige spremembe.

BingaBonga
17-05-2007, 11:47
Tudi jaz sem predlagala, da bi zmagovalec dobil 4 tocke, drugi 3, tretji 2 in zadnji 1. Meni je vse hecno, poglejmo kako izgledajo moje tocke:

Vceraj sem imela tocno 401. ob 24,05 pogledam in imam 396 tock. Zakaj mi vsakic ob polnoci odbije 5 tock. Ce bi igrala samo eno igro na dan, tako kot tisti, ki nimajo casa, bi izgledalo takole:

P: 400 + 1 = 401
T: 396 + 1 = 397
S: 392 + 1 = 393
C: 288 + 1 = 389
P: 384 + 1 = 385
S: 380 + 1 = 381
N: 376 = KONCNI REZULTAT TEDNA

Jaz igram povprecno 8 iger nocno/dnevno in tako napredujem po 3 tocke. Kaj pa drugi, ki nimajo toliko casa? Samo nazadujejo in torej ne bodo nikoli osvojili niti 1 *. Navajam se, da o tistih devetih dobljenih tockah ni niti duha niti sluha! :D

Damjan_
17-05-2007, 14:46
... Itak ne igramo zaradi Top liste ampak za sprostitev...

Poly, se popolnoma strinjam s tabo, čeprav je na žalost veliko takih, ki mislijo drugače ... Mimogrede, Poly, kdaj spet kako skupaj vržemo?

Slavko
17-05-2007, 19:09
Top lista je bila dinamična z namenom, da nekako stalno kaže stanje 'na terenu'. Žal je kot taka bila zelo nerazumljiva, na kar kažejo številne vaše objave. Zdaj je top lista zelo poenostavljena. Top lista se formira mesečno in na tej osnovi se potem izračunajo tudi (bele) zvezdice. Upam, da bo sedaj bolj razumljiva. Napake pa sporočite. Več o Top listi je napisano na strani Kako na top listo (http://www.tarok.net/natop.php).

anab
18-05-2007, 07:27
:) :) :) Lep pozdrav.
Lepo je ,da je top lista zaživela, kakršna koli je , se je moral nekdo zanjo potrudit in narediti program .Z razočaranjem ugotavljam ,da smo ljudje zelo nehvaležna bitja in kar nekaj godrnjamo in nam ni nikoli prav.
Jaz osebno rada igam TAROK. Top lista pa je kot smetana na kavici s katero se radi tudi včasih pocartamo. Prav pa se mi tudi zdi da se bo formirala mesečno saj vsi igralci nimajo toliko časa sedeti za računalnikom kot na primer jaz - ali pa tisti ,ki so uvrščeni še višje od mene in po tej logiki nebi mogli nikoli priti višje ali pa se sploh uvrstiti na tlesvico.Trdno pa sem prepričama, da je med nami mnogo, mnogo dobrih igralcev, ki pa zaradi časovne stiske ne morejo priti na sam vrh tarokove top liste. Ravno zaradi teh pa se mi zdi prav ,da se bo v bodoče formirala mesečno in bo imel tudi tisti, ki je časovno omejen, sebe kdaj možnost videti na top-u.Če ne drugače pa takrat, ko ima dopust, ali pa,ko ima drugače malo več časa. Spoštovani gospod Slavko . Prepričana sem , da vse kar naredite, delate z veliko dobre volje in potrpežljivosti,saj bi se nas in našega godrnjanja sicer že davno naveličali .
Hvala za vse kar naredite za nas. Pa lepo pozdravljeni
:) :) :) :) :) Anab

vladek26
18-05-2007, 09:09
Popolnoma se strinjam s Vama.Imam samo še tole dodat.Lahko bi naredili listo za več kot sto tekmovalcev.Tudi mi kateri mal igramo tarok,bi se rad videli na listi
Lep pozdrav
vladek26:p

Slavko
18-05-2007, 18:10
Pozabil sem še dodati, da nekaj dni vam bo program odbijal bonus točke, ki ste jih pridobili po prejšnjem sistemu zbiranja točk (nov sistem namreč ne zajema več bonus točk). Torej vsak dan boste izgubili 9 bonus točk (za vsak dan v tednu, to je za naslednjih 7 dni, kar je skupaj 7*9=63 točk).

Top lista bo kasneje obsegala več kot le prvih 100 igralcev.

sand
18-05-2007, 19:07
Vidim, da je veliko vprašanj glede točkovanja in top liste nikomur ni jasno kako stvar poteka. Predlagam, da tisti, ki bi bili radi čim višje na top listi čim več igrate. Najbolje je, da igra po možnosti cela familija potem je malo lažje priti proti vrhu. Tudi jaz sem hotel dokazati, da si lahko na vrhu pa sem tudi prišel na cilj. A KAJ KO JE CENA VISOKA POSEBNO ČE IGRA�* SAM. Spat sem hodil ponavadi ob enih zjutraj vstajal pa že ob 6.00 uri pa takoj na top listo pogledati ali te je kdo že dobil ali pa celo pobegnil. Potem pa spet celi dan za računalnikom tako, da sem imel zvečer že podplat na riti. Včasih sem tudi malo zadremal za računalnikom, ko sem bil pa lačen mi je pa kosilo itak žena prinesla direktno za računalniški stol, ker jaz nisem imel časa, da bi se v miru najedel saj bi mi med tem lahko kdo pobegnil. Ampak prvo mesto sem pa le imel hahahaha. No sedaj mi je pa vseeno ali sem sploh še na top listi ali pa ne. Igram, ko se mi zljubi pa magari samo enkrat na teden. Se mi zdi, da sem tudi manj nervozen, ker se mi ni treba pehat za te neumne točke saj tako nič ne pomenijo. Enim še sedaj ni jasno, da tisti, ki je na vrhu ni tako dober igralec ampak je na vrhu zato, ker igra cela družina ali pa se je sam preselil na računalniški stol.
Eh dovolj blebetanja saj bo itak imel kdo repliko, ker je pač drugačnega razmišljanja. V glavnem želim vsem igralcem, da pri igranju uživajo zaradi same igre in, da se ne pehajo toliko za temi točkami.

LP-sand

Poly
19-05-2007, 20:38
Ni kaj dodati na tvoje razmišljanje Sand, ker je res tako. Je pač v življenju še kaj drugega kot pehanje za točkami na To listi.

Aleks
20-05-2007, 04:57
Sand tudi jaz sem dal to skozi, kar govoriš. Takrat nisem nikjer delal in sem imel čas igrat cele dneve do zgodnjih jutranjih ur in na koncu mi je uspelo priti na vrh toip liste. In kaj sem imel od tega? Prav nič razen svojega zadovoljstva.Sedaj tudi jaz igram ko imam čas in dobro voljo do igre in življenje teče spet naprej. ;) ;) ;)

BingaBonga
09-07-2007, 15:34
Igramo vsi 4 zivi. V npr. 14. igri odletis ven, glih ko si grozno prvi, takoj prides nazaj (ce uspes) in odigras samo se 1 igro. Pogledas lestvico in vidis, da ti ni napisalo 4 tocke, ker se racuna kot da si sele v 15. igri vstopil. :confused:

To ni prou, tuki je treba neki popraut! Hvala za razumevanje in lepe pocitnice! :D

tanja040
05-01-2008, 09:21
Pozdravljeni!
Zanima me zakaj redno ne točkuje. Po končani igri ne dobim nobene točke pa čeprav sem bila druga. To ni pošteno!!!!!! Po vsaki igri preverjam ali sem kaj dobila in dostikrat niti ene točke. lp tanja

Slavko
05-01-2008, 19:13
Z verzijo 0.3609 so popravki v zvezi s točkovanjem top liste v tej fazi zaključeni.
Bo pa v bližnji prihodnosti potrebno preurediti točkovanje za top listo, da ne bo preveč v smislu "bolj ...".

Vera
04-02-2008, 10:51
Ravnokar sem igrala in spet malo pogledala top listo.
Igrali smo trije živi igralci in ena "brinetka". Jaz sem bila druga.
Ko sem ponovno pogledala na top listu, mi je bila prišteta samo 1 točka.

Pred pričetkom igranja sem imala 15 točk, po končani igri pa 16.

Oba igralca sta prišla v igro kasneje, eden se je pridružil že v 2. igri in drugi v 4. igri.

V prvo igro pa tako ne pride nobeden, ker ne čakal igralcev ampak pričnem z igro takoj.

Pozdrav
Vera

strk
06-02-2008, 18:19
V torek sem igral pa bi moral dobiti po 6 igrah 20 točk, dobil pa sem jih samo 11.Ker s kolegi tekmujemo, sem zgubil motiv, saj če točke dajejo vseprek ali pa jih sploh ne dobiš, ne vem če ima sploh smisel igrati za točke.Ne poznam razloga zakaj točk ni, zato sem pisal tudi g.Slavkotu, da mi on pojasni nastalo situacijo.

Pa lep pozdrav!

štrk

Slavko
06-02-2008, 19:22
Web top lista ni namenjena tekmovanju, pač pa le pomeni neko aktivnost igralcev. Za tekmovanje se lahko zmenite igralci med sabo: npr. vsak večer se dobite ob točno določeni uri in odigrajte partijo in nato ročno seštevajte točke. Ali pa se prijavi na tekmovanje v ligi, ki je v bistvu namenjena tekmovanju.
Vpisovanje točk na web top listo smo testirali in deluje kot je opisano v navodilih. Zakaj nekaterim 'ne vpiše' vedno točk, pa je vzrok težko ugotoviti brez vseh podrobnosti.

Vera
15-02-2008, 23:05
Spet se oglašam, pa nemislite, da mi gre za točke na top listi.

Ravnokar sem odigrala, kot sklicatelj eno igro. Eden je šel ven že po 3 igri in prišel drugi not. Ven je šel igralec A. V naslednji igri pa pride nov igralec in B. Tako smo do konca odigrali trije igralci s Silvio, kajti igralec D je prišel že v drugi igri. Igro sem zmagala jaz. To pomeni, da bi morala dobiti 3 točke, ko pa sem pogledala na top listo, sem ugotovila, da nisem dobila niti 1 točke, še vedno sem bila na 182 mestu s 87 točkami.

Zakaj???

vigy
16-02-2008, 13:23
Pozdravljeni vsi, ki imate težave s seštevanjem točk na Top listi.
Moram povedat, da pa jaz teh težav kot jih opisujete v postih nimam. Na katerem koli mestu po končani igri pristanem, točno toliko točk mi sistem prišteje na Top lisi.
Pomeni, da imate najbrž v vašem računalniku slabega Računovodjo !!! :p :p Odpustite ga in zaposlite drugega !!:D:D

Slavko
17-02-2008, 19:57
Tak dolgo sem opisoval novi sistem točkovanja top liste,
da mi je javilo, da sem odjavljen.
Zato bom pa zdaj zelo kratek.
V vseh ponedeljkih v mesecu lahko skupaj naredite le 10 vpisov na top listo.
Enako velja za ostale dneve (torek, sreda, ...).

Slavko
18-02-2008, 16:59
Torej, da še kaj dodam.
Omejitev je že vgrajena in je v testiranju.
To pomeni, da boste nekateri drug teden že opazili, da program točk ne bo več vpisoval.
Zakaj ta novost? V osnovi sta dva razloga:
- tistim, ki jim občasno ne vpiše točk, bodo imeli možnost vpis nadoknaditi
- da se nekako omeji 'garanje' za točke, da bodo igre bolj kvalitetne (čeprav se bo dogajalo, da bodo nekateri igralci skakali iz igre)
Doseganje zvezdic bo ustrezno prilagojeno.

Poly
21-02-2008, 09:08
Slavko, a je moje razumevanje novega predloga vpisovaja točk pravilno:
7 dni x 10 vpisov= 70 vpisov max/mesec:30dni=2,33 vpisov /dan.

Slavko
21-02-2008, 19:58
Ja. A bo vredu?

andrejpola
24-02-2008, 16:09
Imam še eno razmišljanje okoli točkovanja - točkovanje iger kot je v ligi - lestvica bi bila sestavljena iz povprečka zadnjih npr. 10 dni ali pa iz določenega št. zadnje odigranih iger. Kaj bi s tem dosegli - mislim, da predvsem kvalieto iger in pa na lestvici bi lahko razbral kvaliteto igralca , ne pa njegovo aktivnost , oziroma koliko časa preživi za zaslonom , tako da odmetava svoje karte , da ne omenjam določenih , ki za dosego cilja visoke uvrstitve na lestvici prepuščajo igro vsem svojim družinskim članom in prijateljem , ko sami ne utegnejo igrati, pod svojim vzdevkom.
Drugi vpliv na kvaliteti igre bi bil tudi , da čeprav bi bili zadnji v igri , bi vse igre do konca odigrali resno , kajti pri tekmovalnem sistemu je zelo pomembna tudi razlika v točkah , ne samo mesto,ki ga dosegaš. TOREJ KVALITETA pred KVANTITETO!

Slavko
24-02-2008, 20:54
Ja, tudi to je možen predlog, ki ga piše andrejpola. Razlika je le v tem, da moj predlog zajema prvih 70 vpisov, andrejpolov pa zadnjih xx vpisov (namreč programsko je lažje šteti prve vpise kot zadnje). Top lista bo šla v smer kot jo omenja andrejpola. Namreč zdajšnja top lista ne kaže kvaliteto igralca, pač pa bolj kako se kdo 'znajde', da se čimvečkrat vpiše.

vijolica1
24-02-2008, 23:36
Menim, da je to nepotrebna omejitev. Se vedno bodo eni igrali vec kot drugi, ker jim cas to dopusca. Se vedno bodo igrale cele druzine tam, kjer pac igrajo cele druzine. Vpisovanja tock pa to ne bo resilo. Iz mojih izkusenj vpisuje tocke tocno samo takrat, ko sem sklicatelj. Vsi pa ne moremo biti sklicatelji. Ce bomo omejeni s številom vpisov, potem so različna clanstva popolnoma brezpredmetna. Sli smo na placljiv tarok, da izboljsamo kvaliteto, ampak kakor se meni zdi (pa zdalec nisem edina), smo iz meseca v mesec bolj omejeni. IN TO NI PRAV! Ce bomo omejeni s 70 vpisi na mesec, pa dajmo top listo popolnoma ukinit - sama odigram najmanj 5-10 iger dnevno. Torej lahko igram en teden, potem pa tri tedne pocivam?! Bedarija!! Dajte zadevo drugace uredit, ne pa, da nas omejujete. Upam, da bo to sporocilo našlo pot na forum. Ker je kritika konstruktivna!

vijolica1
25-02-2008, 10:47
Se to...danes sem odigrala nekaj iger, vpisalo mi je eno samo tocko - in tudi nimam vec motivacije, da bi sploh se igrala...zakaj pa? Koliko vas je še takih? Oglasite se... Pa hvala za objavo, prejsnjo in to.

vladek26
25-02-2008, 17:46
Popolnoma se strinjam.zaradi mene Slavko lahko ukine tudi Top listo.Zadnje čase ne igram,ko pa igram igram za dušo ne za pike.Lep pozdrav Vijolici in Anib

pinokio
25-02-2008, 18:00
Lep pozdrav vsem tarokašem !
Že dolgo se nisem oglasil, vendar se zdaj očitno moram in to za to, da v popolnosti podprem vijolico1 in njeno razpravo glede top liste. Torej želim povedati to, da bi se zaradi plačljivosti morala top lista kvalitetno izboljšati, s tem, da bo na njej samo 70 igralcev pa se očitno kvaliteta top liste zmanjšuje. Prav tako je ( ne glede na nekatere nergače, ki so tukaj in vsepovsod, kjer je večje število ljudi vključenih ) prav, da top lista obstaja. Sigurno je več igralcev taroka, ki igra za neke vrste tekmovanje, kar je vsekakor prikazano na top listi, kot pa tistih, ki igrajo samo za razvedrilo, kot sami trdijo. Lahko pa v tej zvezi samo še pripomnim, da sem igral vsakodnevno zelo veliko partij, ko sem bil prvi na mesečni top listi ( mesec oktober 2007 ). V tej zvezi pa lahko zagotovo trdim, da tudi kar nekaj od teh igralcev, ki trdijo, da igrajo samo za razvedrilo in ne za uvrstitev na top listo ne govori čisto po pravici ! :confused:
Torej sem za top listo in to v upanju, da se bo kvalitetno izboljšala !

beton_ko
25-02-2008, 18:28
SE POPOLNOMA STRINJAM, UPAM, DA SE SE KDO !!!!!

p.s.

Mislim, da ne bi bilo prav nič narobe, če bi tisti, ki smo placali srebrno in zlato članstvo, imeli še kako pravico odločanja, ne pa samo dolžnosti in obveznosti. Navsezadnje smo mi tisti, ki tu igramo in zato naj se upošteva tudi naša volja,NASE ZELJE oziroma naše odločitve. Ce nam ustreza nacin, ki je bil do nedavno, ne vem zakaj ga je sploh potrebno spreminjati in povzročati slabo voljo.

RobertH
25-02-2008, 23:30
Pozdravljeni!!

Par besed bi rad pisal,če dovolite....
Predlagal bi,da se naredi anketa ali smo za TOP LISTO ali NE!!
Sam ne igram dosti in nimam pojma kje sem sploh na lestvici in niti najmanj me ne zanima če sem med najboljšimi ali najslabšimi....
Sam imaš svojo igro in sam vidiš kolikor veljaš pri igri;naredi si doma tabelo s katerimi si igral in če nisi zmagal,daj REVAN*(sem prepričan,da bodo hoteli še eno partijo)!!Najboljše pa je v ligaškem tekmovanju,samo ne smeš biti v "izmenični" službi - potem nikoli ne prideš v višjo ligo!!To je kronična bolezen,ki se nikoli ne ozdravi!!!
Ko pa smo že pri točkah bi pa Slavkotu nekaj napisal......
Ali se da pri vsaki "dekadi" točkovati najboljših 10 partij in bi se upoštevalo samo za teh 10 partij(pa naj tarokaš igra v 10 dneh tudi 100 partij) in te točke bi se videlo samo 10.,20.,in zadnji dan v mesecu!!Mislim,da je razumljivo zakaj se gre....
- dekada* = 10 dni

Naj še to napišem,da je to samo predlog z moje strani nikakor pa ni "zahteva"!!

Lp

Vera
29-02-2008, 06:47
Lepo vas prosim ne razpravljate o tej top listi toliko.
Moje pripombe so bile samo na to, da se kdaj ni pravilno pripisalo točk. Kakšna je pa lestvica pa sploh ni pomembno. Da se preizkušamo, kako igramo pa imamo zato ligo in se izkažemo (meni letos gre slabo). Vsi pa dobro vemo, da lista nikoli ni in nebo dobra za vse, vedno bo kdo imel kakšno pripombo.

Ker pa smo včasih mal zasvojeni s pripombami, bom pa še jaz napisala eno, ki mi je ravno med tem pisanje šinila v glavo.
Jaz bi ukinila bele zvezdice, ki se nanašajo na uvrstitev na top listi.

Razlog je preprost, ko pride nov igralec sprašuje od kot te zvezdice mu razložiš. Za ligo mu lepo razložiš, da se vsako jesen začne, kamor se lahko tudi sam prijaviš in ko mu pa poveš da so bele iz top liste takoj vpraša ali to tudi obstaja in kje je. Jaz mu povem kje je, kako priti do čimveč zvezdic, vendar mu tudi povem, da meni osebno nič ne pomeni kajti, da igram samo za užitek in ne za top listo.

Se naprej vsem igralcem čim lepše karte, prijetno druženje pa brez nervoze in nerganja, pa malo tekmovalnosti za pospetritev. Saj vendar igramo za sprostitev.

BingaBonga
29-02-2008, 15:22
Dober dan
Ne morem, da ne bi se jaz kaj pripomnila.

1. Kaj vam gre tako v nos to placevanje??? Toliko let je Slavko delal zastonj, vase zelje na vse mogoce nacine uposteval in realiziral!!! Pa a mislite, da je to tako lahko narediti???

2. Zvezdice: ja, dokler bodo cele familije in prijatelji igrali pod enim nickom, se morate na njih obrniti! Oni v izmeni igrajo po 24 ur na dan! Ostali pa po par iger!

3. Predlagam:
BELE ZVEZDICE DOBIJO SAMO TISTI, KI SO TRENUTNO UVRSCENI NA TEKMOVALNI LISTI. Torej, to je najbolje, tako ves, s kom igras! (Tisti, ki imajo ze barvne pa ne dobijo belih)!!!

Npr: 120 nas je v LK, torej:
do 10. mesta = 5 *****
do 40 mesta = 4****
do 100 mesta = 3 ***
do 150 mesta = 2 **
do konca = 1 *

Tako bi se tudi videlo, ko igras z nepoznanim ali tekmuje ali samo prijateljsko igra.

4. Zdaj se bo nekdo javil, da igra za razvedrilo. Nekomu ne bo prav, ker tekmuje in ni pri vrhu! Nikoli ne bo za vse v redu. Meni osebno ne gre to, da cela druzina igra pod istim nickom.

5. CE BOSTE UPOSTEVALI PREDLOG ST. 3, BODO IGRE RESNE!

6. Aja, nekateri so placali tudi srebrno clanarino, to je da dobijo bele ***** pri prijateljskih igrah! Za te pa napravite cisto posebne znake, npr. krogce, pa naj potem igrajo in jih imajo po 10 magar!

Zivjo VIVA TAROK NEt!!!!

Poly
29-02-2008, 21:17
Plačljiv tarok pa z TOP LISTO res nima zveze. Vprašati se moramo, kaj se iz TOP LISTE sploh naj vidi? Mislim, da brez omejitve vpisov ni realna, ker večina nima časa presedeti pred PC cele dneve in nabirati točke.

Z nobenim sistemom pa ne bomo nikoli vsi zadovoljni.

Dajte še ostali kakšne predloge.

vijolica1
01-03-2008, 13:27
Na te zadnje tri objave pa moram odgovoriti, v svojem in v imenu tistih, ki mi bodo dali prav.

Prav zanimivo je, kako kontra top listi tolčete ravne take tri, ki v ligi tekmujete...
Zanimivo, ne?

No, naj enkrat in za vselej povem, da nekateri pa NIMAMO ambicij za tekmovanje v ligi in se pač na top listo s prijateljskimi igrami vpisujemo. Pa to še ne pomeni, da nismo resni igralci ali da nismo sposobni tekmovat v ligi, kajne? Za tarok igrat pa res ne rabiš doktorata.
Če vam top lista ni pomembna, pa bo Slavko vam, vip tekmovalni klasi, naredil posebno, prvokategorniško top listo, ki se z našo ne bo mešala. Pošteno, ne?
Binga, če zvezdice niso pomembne - jaz se odpovem belim, ti se boš pa svojim barvnim? Pošteno? "Krogece" pa lahko imaš sama.
Toliko o tem. Pa lep pozdrav vsem, ki uživate v zdravi in fair play tekmovalnosti pri igranju taroka.

Poly
01-03-2008, 17:14
Zgleda, da nekateri ne preberete dobro kaj sploh nekateri napišemo:
nobena od nas ni napisala, da je proti top listi, imamo samo dugačno mnenje ne pa "zahtevo" o oblikovanju top liste.
Na forumu pač lahko vsak pove svoje mnenje, mar ne?
Slavko pa bo itak naredu po svoji presoji.

joe42
01-03-2008, 18:12
Bom pa še jaz malo pokomentiral. Vsi govorimo, da nam top lista nič ne pomeni, a vsi o njej govorimo. To se pravi, da nam le precej pomeni. Če bi hoteli videti uspešnost posameznih igralcev, bi morali poleg točk vpisati le še število iger in bi tako vsak presodil in izračunal vrednost igralca.
Jaz zelo rad pogledam na top listo in se tudi čudim od kod toliko točk, ko jaz veliko igram, ker imam čas, pa ne pridem niti do četrtine najboljših igralcev.
Moram pa reči, da me to bistveno ne moti. Moti me bolj to, ko posamezniki zelo radi, z grdimi besedami ozmerjajo soigralca, ko ta ne igra po njegovi zamisli ali pa ko se ta zavrže in se že sam sekira. Nimam pa nič proti, če se to z lepimi besedami pokomentira, saj le tako lahko pridemo do kvalitetniejših iger.

Lep pozdrav vsem, tudi tistim, ki se z mano ne strinjajo, joe42

vijolica1
04-03-2008, 19:16
Imam samo dve vprašanji, ki mučita marsikoga, vendar si nihče ne vzame časa, da bi ga zastavil:
Kaj se dogaja s top listo in
ali ta mesec ne bo šla na ničlo?

Slavko, hvala za odgovor.

Slavko
04-03-2008, 20:11
S top listo se ne dogaja nič.
Ta mesec top lista ni predvidena za brisanje.

vladek26
05-03-2008, 14:40
Slavko,pustite jo takšna kot je ali jo ukinite.Pa bodo vsi zadovoljni.Pa dost je tega šinfanja.:p

Vera
07-03-2008, 08:56
*e vedno ne nehate s to TOP LISTO. Samo nekaj statistike.
Če hočeš pridobiti 1000 točk na TOP LISTI, moraš igrati najmanj 110 ur s predpostavko seveda, da so pri vsaki igri vsi štirje igralci in da popolnoma vse igre zmagaš.

Pa to še ni vse. Trajanje vsake igre mora biti maksimalno 25 minut.
Pa to vam je izračun po zdravi kmečki logiki, kajti izhajam iz kmečke družine.:)

Vprašajte se, kje bi se nahajali na listi, če bi se na listi pojavili tudi tisti igralci, ki imajo plačano bronasto članstvo, mislim da jih ni tako malo in verjetno tudi veliko igrajo.

Nehajmo s to TOP LISTO....

--------------------------
Želim vam napete in dobre igre, čeprav so včasih karte take, da se sprašujem če je sploh mogoče, da dobiš tako kombinacijo. Ampak se ne dam, kajti jutri je spet nov dan.
Vera

BingaBonga
10-03-2008, 17:52
Ojla vijolica1
ne vem, kako si ti citala moj predlog, daj se 1 x! Vedi, da vsi mi, ki se tuakj jajcamo nimamo barvnih ***** Ce tekmujes v ligi dobis barvne **** sele po ne vem koliko igrah, ampak moras biti vedno prvi ... tako nekako!!!

Pa kaj je narobe s krogci? :D
Vera
Pa kaj jaz skoz trobim? Da ce ena oseba hoce imeti 5 *****, priti do 1000 tock, mora tarokirati po najmanj 15 ur na dan! Torej so vrhnja mesta rezervirana za familije, ker kot je vsem znano igrajo oni po 24 uj dnevno in nocno!|

***** se ukiniti ne morejo, ker so nekateri placali, da so na top listi!

Torej: mi, ki tekmujemo in ponavljam, IMAMO BELE ****, bi jih dobili glede na uvrscenost tekmvanja, kot sem v prejsnjem odgovoru napisala.

Tisti pa, ki ne tekmujejo, naj imajo pa kvadratke, ce vijolico krogci motijo! :D

vijolica1
10-03-2008, 22:51
Binga, s top listo sem končala...ne da se mi več utrujat s tem - samo v vednost pa ti dam, da jaz igram sama in kolikor točk naberem mesečno - so moje...
to je vse. Glede na to, koliko objav imaš, napiši odgovor, da boš imela še eno več.
Pa lep pozdrav preko meje.

BingaBonga
12-03-2008, 09:50
vijolica1
A ves, grozno me skrbijo tukajsnja moja objavljanja! Ves, so ljudje, ki imajo kaj za povedati in to vedno (jaz), potem pa so taki, ki samo radi citajo (mene) in se samo kdaj pa kdaj javijo.

Ce bi se rada citala moje stevilke objav ti priporocam moj forum, tam jih imam okoli 10.000 in to, pomisli!, najmanj od Italijanov! :D

Torej: KVADRATKI!

vijolica1
13-03-2008, 23:07
Krogce, kvadratke, trikotničke, stožce in kar je še takšnih matematičnih pojmov, ti radodarno prepuščam, ker so mi zvezde dosti lepše. Z branjem objav na tvojem forumu pa ne bom zapravljala svojega dragocenega časa. Hvala za ponudbo, ampak ne, hvala!

RobertH
17-05-2010, 16:19
Pozdravljeni!!

V Vintarovcih na zaključku ligaškega tekmovanja smo se pogovarjali tudi o TOP LISTI.....Sam res ne igram za Top listo in igram le 3-5 partij z Vami v živo na teden,ker me na mojo žalost res vzame ogromno časa!
Prav včeraj sem malce gledal TOP LISTO; sam nimam nič proti če Vi igralci igrate cel dan sam tarok saj zaradi članarin imamo tudi pravico igrati!Vem da ste eni zelo zadovoljni,da obstajata TOP LISTI tako v 4 kot v 3+1!! Sam pa sem opazil,da imamo kar 3 -triTOP LISTE....Na etarok.com danes vodi na TOP LISTI gregorr,na tarok portalu v 4 vodi Anab ,v 3+1 pa vodi Krasnaja!!

Katera TOP LISTA je res prava??:confused:

Lp

BingaBonga
24-05-2010, 09:55
TOP LISTA TAROKA�*EV
igre z računalniškimi igralkami
Pa ti gledas web top listo v 3 in 4! Vsem je jasno, da se te igre igrajo samo z robotkami!!! in tako je jasno, da je 1 zmagovalec v 3, drugi v 4 (lahko je tudi isti) in na koncu je nagrada MAJICA!!!

TOP LISTA TAROKA�*EV
ta je cisto spodaj, tocke se dobijo z igro z ZIVIMI IGRALCI!!!!
Prvi je gregorr, do danes 24.5.2010.

Brez veze sprasevati, ce lahko kdaj kaj precitas, ne! Itak pa nisi nov in me cudi to tvoje vprasanje. In ce ti je prav al pa ne, sem ti kar jast strokovno odgovorila, tko da se admini ne mucjo! :D

RobertH

RobertH
25-05-2010, 22:41
TOP LISTA TAROKA�*EV
igre z računalniškimi igralkami
Pa ti gledas web top listo v 3 in 4! Vsem je jasno, da se te igre igrajo samo z robotkami!!! in tako je jasno, da je 1 zmagovalec v 3, drugi v 4 (lahko je tudi isti) in na koncu je nagrada MAJICA!!!

TOP LISTA TAROKA�*EV
ta je cisto spodaj, tocke se dobijo z igro z ZIVIMI IGRALCI!!!!
Prvi je gregorr, do danes 24.5.2010.

Brez veze sprasevati, ce lahko kdaj kaj precitas, ne! Itak pa nisi nov in me cudi to tvoje vprasanje. In ce ti je prav al pa ne, sem ti kar jast strokovno odgovorila, tko da se admini ne mucjo! :D

RobertH

Hvala BingaBonga[/QUOTE] za obrazložitev....:p

Pravkar sem gledal TOP lestvico z "živimi" igralci in ta mesec sem zbral vsega 26 točk,Gregorr pa 1035:confused:. Včeraj zmaga v 3,danes 2. v 3,imam še nekaj zmag v 4 in nekaj 2. mest(vse skupaj odigral ta mesec od 10-15) in to znaša 26 točk??
Saj to nima veze....naj zmaga tisti,ki igra nonstop tarok.....LIGA JE ZAKON!!

Majerhold
27-05-2010, 16:24
šla je Binga Bonga po kosmulje

*la je Binga Bonga po kosmulje, komaj spleza ne drevo, že je Medved pod drevesom, pa pravi Medved: "Pridi dol Binga Bonga, da te imam, da te bom!"

A Binga nazaj: "Kako me boš? Me ne boš! Stara sem zate Medved, prestara, a doma imam tri mlade vnukinje. Prvi je ime Trda, drugi Mehka, tretja pa je Odslej."

"Prav, pravi Medved, in odide.

Binga Bonga pa odhiti domov kot mlada, a komaj zapahne duri, že je Medved pred vrati.

Potrka:
Tok! Tok! Tok! "Medved tukaj! ""Binga Bonga, daj mi Trdo!"
A Binga takole nazaj de: "Trda si je mehko postlala, potem ko je trdo zaspala!"

Zdaj spet Medo; "Binga Bonga, daj mi mehko!"
Binga: "Ne maram mehkobe, a moja Mehka si je vseeno mehko postlala, potem ko je trdo zaspala!

"In Medved zdaj nervozno": "Daj mi odslej!"

Binga pogumno nazaj: "Binga Bonga ne bo več goljufala v mrežnem taroku!
"Ne, ne bom, se zdaj več ne da!"

Takole mi je nevemžekdaj v skoraj na pol odgriznjeno uho nekoč prišepnila moja Binga:
"Iztok, vse je sranje, razen scanja, pa še scanje je sranje če ščiješ proti vetru!
In nato me pogleda globoko v oči in reče: "Jaz zdaj grem pogumno v gozd odtočit! Ne glej za menoj! Ne zaskeduj me!"
In je šla...

To je bilo lani na Zavrhu.

In se je odpravila proti gozdu, trezna, samo prazno plastenjo od vode , s katero je maloprej tolkla otroke po glavi, se je odpravila.
Nekaj časa sem ji sledil, ves trd, a se je izgubila v bujni zeleni junijski praproti. Sumil sem da bo njena plastenka polna scalina, a ni bila, v roki je moja Binga držala lisičko, in takole kikiriknila: "Kikiriki Manja!", je zavpila, "Ženske smo bile vedno bolj iznajdljive od moških, kajne?
Manja (ne vem odkod se je kar naenkrat vzela) samo prikima, reče pa nobene.
A Peri? Takole Majerholdu nazaj: Niti zakrohotala se ni, moja Manja, čoudni časi prihajajo, medtem ko eden prihaja , drugi odhaja!"

Iz Majerholdovega nahrbtnika, v maju 2010.

BingaBonga
01-06-2010, 09:45
RobertH
Saj to nima veze....naj zmaga tisti,ki igra nonstop tarok.....LIGA JE ZAKON!!
Liga gor, liga dol!!!!!
Letos sem 8 x igrala z istimi! Izgleda, da to listo ureja kaksen novinec, ker leta nazaj se je redko zgodilo, da sem 2 x igrala z istimi.
Tukaj itak bo sledila pritozba Slavku. Zdej dam mer, k sm dobra, mal bom pocakala. :D

Majerhold
Prvic, ko te spet srecam, te ugriznem! :eek:

Majerhold
03-06-2010, 22:31
Grizi me, Binga, grizi! Ne zaslužim si drugega! Kako sem mogel biti tako podel in objaviti eno od zgodbic iz mojega nahrbtnika, pa še resnična ni. Raztrgaj in razgrizi mi uho, in potem me za kazen kliči "Mišek tresouhjlač". A te vseeno ponižno vprašam, Binga: "Dove stai che volano verso gli Zingari Tarok, il mio Binga Bonga?"

Tvoj Majer

RobertH
06-06-2010, 19:54
Binga Bonga odgovarja : " Majer,la prima tappa è stata a Trieste"