View Full Version : Problem ponudnika interneta
Najprej en lep pozdrav vsem, ki igrajo tarok.
Imam nekaj vprašanj, pa če mi lahko kdo kaj svetuje.
Igram v P2 ligi, in sem imel to nesrečo, da mi ponudnik interneta ni omogočil tekmovanja 8 kola, zaradi večjega izpada neta, oziroma, delalo je samo par strani, zal med njimi ni bilo taroka.
Poklical sem operaterja ob 16h, v torek in mi je razlozil, da je zveza prekinjena v tujini in da ne ve kdaj bo sanirana. Takoj sem napisal mail skrbnici P2, ker mail mi je delal, jo obvestil o primeru, in do danes se nobenega odgovora nisem dobil.
Povezavo sem dobil ob 21 10h, tako da sem se prijavil v igro, a zal so bili ze v 20 krogu, tako sem odigral samo 4 igre, kar pa je premalo. Zopet sem pisal P2, in si želel, če bi se lahko igra ponovila, in še nisem dobil odgovora. Vem, da se je tak izpad enkrat že zgodil v Celju, pa so bile tekme ponavljene. Zanima me, koliko vas je imelo podoben primer in zakaj mi ne odgovorijo na mail.
Lep pozdrav vsem in lepe praznike.....
To pa je obvestilo operaterja:
Spoštovani uoprabiki!
Žal je prišlo do poškodbe optičnega voda, prek katerega dostopamo do tujega dela internetnega omrežja. Povezava je prekinjena v tujini in ni v naši lasti, napaka pa se pospešeno odpravlja. Dokler ne bo odpravljena, bo dostop do tujega dela omrežja onemogočen, ker pa to ni naša infrastruktura, žal ne moremo vplivati na hitrost reševanja.
Za nevšečnosti se opravičujemo in prosimo za razumevanje.
Softnet tehnična podpora
Pozdravljen urca!
Tudi sem sem imel enak problem 26.04.2006 in sicer mi je internet vrglo ven točno ob 20:45 uri. Povezave z internetom nisem mogel vzpostaviti do 21:00 ure, nakar mi je uspelo in sem se v igro vključil v 5. igri tako da je rezultat vseeno štel, čeprav se mi poraja vprašanje kako bi bilo, če bi igral od začetka.
Čudno pa mi je nekaj pri tebi in sicer kako to, da so bili ostali tekmovalci s tvoje mize ob 21:10 že v 20. igri, če je potrebno sotekmovalce čakati do 20:45 ure. Se pravi, da so vsako igro odigrali v eni minuti, kar pa je praktično nemogoče zato ne verjamem, da so te čakali do 20:45 ure in potem začeli z igro. Samo v razmislek! Sicer pa si verjetno, glede na težave ki si jih imel, dobil 2 točki kar pa je verjetno manj, kot pa če bi dejansko igral zato te čisto razumem. Lep pozdrav
Urca....upam da se ne motim....v ligi P2 igraš pod drugim imenom,če se ,se pa opravičujem, če se ne pa Uroš....začeli smo ob 20,45 in sem te na chatu čakala do 21.05, takrat sem tudi sotekmovalcema povedala da zapiram chat, prav zaradi tega ker si to bil TI, ki smo ga čakali.Žal ne znam posneti slike iz ekrana, kdaj si prišel, časovno, sigurno pa ne 10 minutk čez 21....kar bosta potrdila tudi sotekmovalca.
Resnično mi je žal, ker si izgubil mnogo točk, v kolikor pa se da , ti jaz odstopim moje, ker jih ne rabim, ne mislim več igrati v ligi, prav zaradi takih podtikovanj.
Majerhold
04-05-2007, 18:51
Višnja, kako posneti trenutno situacijo na ekranu in s tem dokazati da si imela prav? Enostavno. Stisni tipkp "ctrl" in potem "print screen" naslednjo desno tipko od F12. Potem odpri Word in "Pastaj" in dobila boš situacijo na ekranu, ki jo v obliki Wordovega fajla lahko pošlješ vsakomur.
L.P. Majer
Hvala....le kje si bil prej... :)
Zadeva je takšna, da tvoji sotekmovalci niso mogli vedeti zakaj te ni bilo na tekmo. Odigrali so jo pošteno do takrat ko si se vključil, žal je bilo to 20 igre si rekel. Sedaj ne bi bilo pošteno do njih, da bi se tekma ponavljala, saj niso oni krivi, da tebi internet ni delal.
Vem da tudi ti nisi kriv, zato pa si z opravičilom dobil dve tolažilni točki, saj v prejšnjih letih tega ni bilo, 0 ali pa 2 točki, pa je razlika.
Glede Celjskega v prvem kolu pa se tekme ravno tako niso ponavljale, tekmovalci so ostali brez oz. z tolažilnimi točkami. Mogoče se je ponovila kakšna tekma, ampak ne zaradi težav s ponudnikom temveč zaradi drugih težav in problemov, kar pa je s sklepom določila komisija.
Urca
Predvidevam, da si Uros v ligi, saj sem z Višnjo igral tudi jaz in se mi ne zdi pošteno, da kriviš nas, saj sam dobro veš kdaj si se vključil v igro- čakali pa smo še čez predviden čas začetka!
Podoben primer sem imel danes jaz (ko sva spet skupaj igrala), pa nisi pokazal pretiranega razumevanja, čeprav ni bila moja krivda, da se je povezava prekinila, ne prvič in ne v zadnji igri, ko pa je res nekje pri nas zmanjkalo elektrike - v našem koncu je nastala nevihta!!
- zakaj pa nisi pustil, da se vključim v igro????
- tukaj bi se rad vsem prizadetim iskreno opravičil, čeprav nisem bil kriv in menim tudi, da nisem imel nobenega razloga za izmikanje (glede na stanje točk v 12 igri!)
Pa še to bi rad povedal, da nikoli v 3 letih igranja v ligi nisem nikogar krivil, če nisem mogel odigrati igre (redko - pa vendar včasih tudi iz opravičljivih razlogov), nikoli do danes pa me tudi ni vrglo iz igre!!!!!!!!! - če je, me naj kateri od soigralcev popravi! - ko igram - igram. Takrat tudi nobeden od moje familije nima kaj iskati na mreži ali internetu - tisto uro pa pol ali dve si pa res rezerviram vsak torek!!!!
Veš Uroš, zato me pa takšne in drugačne nepravične obtožbe kar malo motijo.
No Uroš, pa da še jaz malo napišem, da glih ne bo zgledalo tako, kaka krivica se ti godi. Spomni se 7.kola ko sva igrala sama in si bil ti sklicatelj. Mene je vrglo vn v 19.krogu (glej ga zlomka glih ko sem začela karte dobivat) in ko sem se vrnila nazaj v 23. krogu sem te vprašala zakaj me nisi počakal, ti si mi pa mrtvo hladno odgovoril, da če bi me čakal bi tudi tebe vn vrglo.
Tako Uroš do zdej me je prvič vrglo dol pri tebi, pa ni bila kriva internetna povezava, pa tudi elektrike mi ni zmanjkalo, pred tekmo pa vedno prečistim računalnik z antivirusom pa še resetiram ga.
Kar se pa tiče 8.kola pa kot so povedali že 2 tvoja soigralca smo te čakali čez 20:45 ne vem scer koliko čez, ti pa tudi nisi prišel v igro ob 21:10 ampak 21:30.
Lep pozdrav vsem.Malo sem bil odsoten,pa sem se zdaj vrnil.
Vse lepo in prav,končalo se je tako ,kakor se je.
To mi bo izkušnja za naprej.Lepo, da ste se odzvali in povedali svoje mnenje.
Lepo pa bi bilo,da si še enkrat preberete mojo prvo objavo.
Nisem nobenega obsojal,samo hotel sem povprašati za mnenje še ostalih.
Tako upam,da nisem nobenega prizadel.
Lepo se imejte čez poletje in na dopustih.
lp Urca (Uroš)
Forum v3.6.1, Copyright ©1996-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.