View Full Version : odprti berač
Ta igra je v vseh pravilih, povsod se igra le tu ne.
Me zanima zakaj ne obstaja -
1. mogoče je bilo že kaj rečenega o tem, ampak jaz za to ne vem in me zanima
2. je to prezahtevno za program in je predvideno enkrat v prihodnje
3. mogoče drugo
lp janez
BingaBonga
02-05-2007, 17:45
Janez
Ce bi bila jaz admin ti bi takole odgovorila: Ne utrujaj!
Pa kaksen odprt berac? Nikoli ga nismo igrali, ker je brez veze! A si zamenjal za poker?
Potem bi morali narediti pa se tarok v 2! A si to ze igral?
A je tebi sploh jasno, koliko je dela okoli tega!?
čuj ti BB, ne a nevem koliko dela je s tem, js računalo uporablam samo za zabavo in plačevanje računov, programčki in ostala šara so mi španska vas.
koliko postov si že ti napisala pa nč ne utrujaš, sicer pa si sama rekla nekje nekdaj tu na forumu, da sprašuješ stvari ki si jih drugi ne upajo.
odprti berač je čist normalna igra, prav tako tarok v 2, in če bi znala vse to odšpilat ti to ne bi bilo tako čudno.
kar se pokra tiče pa se lahko zmanva a-live v Texas Hold'em klub v Ljubljani na Parmovi vsako sredo.
lp janez
Binga,odprti berač je sestavni del taroka,in bo vsekakor dobrodošlica na solo brez talona,ko bodo nadgradili program!!Odprti berač je sestavni del taroka ( toliko v vednost ))!!!
lp
LOJZEK
Dan dan :)
Samo nekaj bi tu pripomnila.... BB,kako lahko ti kot član foruma, ki nima nobene funkcije in ki napiše ogrooooooomno brezveznih postov ( kar sicer ni nič narobe, ampak v tem primeru se bom pač malo sppotaknila ob to) nekomu, ki ga zanima ena stvar, ki se zelo tiče taroka in začuda še ni bila nikjer omenjena, nekomu rečeš, naj ne utruja????????? *e admin si tega nebi dovolil na tak način. Oprosti...osebno nimam nič proti tebi, ampak tole pa je bilo neokusno.
LP, Nasty
:cool:
Ko smo veliko igrali s papirnatimi kartami smo poznali tudi pikolo berač, da moraš vzeti točno en štih. Pa še škis berač, na kraljevi štih. In odprti berač. S tem, da smo omejili igranje teh alter beračev na 2 igri na igralca do 1100 točk.
Bi bilo pa zanimivo, ko nekdo igra berača ali solo brez, da program na koncu igre pokaže talon (sploh pri beraču, če se izgubi) .
Če bo, se strinjam z odprtim beračom. Mora pa biti pravilo, da se med odprtim beračom ne sme ničesar komentirati na četu, se pravi psss...
LP
Vsak, ki se malo spozna na pravila taroka (in ne samo pokra), dobro ve, da je v vseh pravilih te čudovite igre odprti berač večja igra od solo brez talona in šteje 90 točk (solo brez 80). Zato je to višja igra in da priložnost igralcu, kateri igra berača, da lahko dvigne igro. V tem je šarm taroka. V pravilih pa barvni valat sploh ne obstaja, čeprav ga tu igramo, kar pa tudi popestri igro in je prav tako.
Zato pa bi bilo dobro, da tisti, ki mislijo, da vse vedo, ne žalijo druge, kateri vedo več o tej igri.
LP vsem prijateljem taroka.
quasimodo
13-06-2007, 09:10
Zato pa bi bilo dobro, da tisti, ki mislijo, da vse vedo, ne žalijo druge, kateri vedo več o tej igri.
Mislim, da si nehote (ali pa hote) pozabil napisati ... kateri mislijo, da vedo ...
Sicer pa se strinjam z BB, ki je malo višje napisala, da "utrujate". Se vi pametnjakoviči, sploh zavedate, kako je bilo (povsem neprofitno) sestaviti ta program, ki ga uporabljamo na zadovoljstvo večine? In zdaj naj vsak zahteva spremembe (in dopolnitve) po njegovih željah? Zaggy - zakaj nisi predlagal tudi berača z "mond štihom", pa berača z dvema (tremi, štirimi ...) dobljenima štihoma, pa mogoče (barvni) valat z enim (dvema, tremi) izgubljenim štihom itd. Zakaj vaše želje ne bi uveljavljali v "živi" igri s somišljeniki; tam lahko za vsako rundo postavite drugačna pravila.
Pravzaprav me utruja kar naprej ponavljati, da tarok igram že 50 let, pa naj bo še enkrat. Vendar vse dokler sem igral v živo, nismo nikoli, posebno pa ne pri taroku v3, igrali niti barvnega valata, niti berača, kaj šele raznih variant le-teh. Enako tudi pri resni igri v4. Mimogrede, tudi z obvezno trojko sem se srečal šele tukaj, čeprav priznam da sem zanjo že prej slišal.
Zato pa, Slavko, ne daj se in ne utrujaj se s tem, da bi ugodil željam posameznikom.
LP in brez zamere
kvazi pa še kaj - tvojih 50 let igranja + še kaj - je moj komentar sledeč : stara šola, pa se drži kar so tvoji strici rekl.
prvič - v vsej teoriji piše da v slovenskem taroku JE barvni valat, čeprav smo mi prevzel dunajski tarok, v katerem ga ni. Je pa tako da dunajski tarok izhaja mislim da iz madžarskega v katerem je barvni, ta madžarski pa se hudičevo razlikuje od francoskega ali nemškega
Zakaj ga imamo mi - da popestri igro in to piše v vse teorijah od začetka 1900 naprej od gospoda Smrekarja naprej 1863 - 1943 (smrekarje tarok in pravila), kar je leta 1993 izdala tudi mladinska knjiga.
drugič - obvezna trojka, to sem že nekje odpru temo in prijatelj moj, če o tej zadevi slišiš tudi drugič, bože moj - mal s časom naprej, je ovezna tri pa en majčken bol uradna zadeva kot neobvezna.
gvasimond mi lahko napišeš tvoj komentar v rubriko - tekmovanje - pomembna obvestila - tekmovalni tarok
Pozdrav vsem "Pametnjakovičem" in tistim, ki se trudite da usmerjate razprave na našem forumu v pravilno smer.
Ta forum je prvenstveno namenjen tarokašem in tarokašicam za razprave o vseh temah, ki so kakorkoli povezane z igranjem taroka, predvsem pa z igranjem mrežnega taroka. Ni mi jasno, kako lahko nekdo izjavi da ga vprašanja o teh temamah utrujajo - oprostite, če je tako vtipkajte naslov drugega foruma in najdite sebi primerne sogovornike in teme.
Strokovna razprava o temah vezanih na tarok je potrebna in koristna, še posebej, ker se njegova pravila od vasi do vasi razlikujejo.
Organizacijska struktura tarok.net (predsednik, podpredsednik, komisija za izvedbo tekmovanja, disciplinska komisija, častno razsodišče, ...) omogoča, da se vsi predlogi in inicijative preučijo, oceni njihova smiselnost in koristnost za razvoj mrežnega taroka in tehnične možnosti izvedbe. Če je predlog ocenjen kot dober in tehnično izvedljiv, je samo potrebno počakati na izdajo naslednje verzije programa, kjer so novosti (ponavadi) že vključene. V vsaki novi verziji mrežnega taroka so nekatere novosti, ki so pogojene z razvojem tehnike in naših vse hitrjših internetnih povezav, kakor tudi novosti povezane s samimi pravili igranja. Novosti in novitete so pri igralcih zelo dobro sprejete, imamo pa tudi take komentarje v smislu "jojjj ... v naši vasi pa ne igramo tako ..."
Predlagam vam da nikoli ne napadate predlagateljev novitet, saj s tem zatirate samoinicijativo in nadaljni razvoj mrežnega taroka. Predvsem pa se ne žalite med sabo.
PS:
Ideja za odprti berač je zanimiva in seveda izveljiva, samo potreben je čas in celotna procedura - pol pa se bo videlo;
Ideja za odpiranje/polaganje kart po izgubljeni igri bi bila lahko zanimiva poživitev;
Glede na različnost barvnega sistema in simbolov ter števila kart se razlikuje igra tarok pri posameznih narodih. Močno je razširjen med Madžari, Avstrijci, Francozi, Italijani, Nemci, »vendar ga igrajo Francozi popolnoma drugače kot mi, Bavarci ga igrajo z navadnimi kartami, Madžari pa z 78 tarok kartami. Avstrijci so madžarski tarok priredili in ohranili le 54 kart. Tako igro pozna tudi večina Slovencev, čeprav je pri nas dobila nekaj slovenskih posebnosti.«7 Posebnosti so prav gotov v samem pomenu te igre in v načinih igranja, še zlasti, če se primerjano z nekaterimi drugimi narodi. Marsikje v Evropi, npr. v Avstriji, je tarok zelo resna igra odraslih, ki spoštujejo stroga pravila igranja in predvsem tudi obnašanja.
7 Lada Zei, tarok (Pravila in nasveti za igranje), Smrekarjev tarok, Mladinska knjiga, Ljubljana 1993, s. 65.
SPLO*NO
Vsaka karta v snopiču ima tudi svojo vrednost:
št. pik
kralj 5
dama 4
konj 3
fant 2
TAROK ZA DVA
Karte deli tisti, ki s kupa potegne višjo. Premešane karte deli najprej soigralcu nato sebi, in sicer trikrat po pet kart vsakemu. Na koncu položi pred vsakega še po tri kupčke, v vsakem po štiri zaprte karte (obrnjene s hrbtno stranjo navzgor).
TAROK ZA TRI
Delitelj najprej oddeli talon, šest kart, ki jih zaprte položi predse na mizo. Nato razdeli (od desne na levo) vsakemu po osem kart in krog ponovi. Vsak od igralce tako prejme po 16 kart. Talon ostane nedotaknjen na mizi do konca licitacije.
Licitirati obvezno začne deliteljev desni sosed. Če ima slabe karte, reče: »Dalje« ali »Pas« in s tem prepusti igro naslednjemu, na nadaljnji licitaciji se s tem odreče. Pri zahtevnejših igralcih je navada, da prvi obvezno odpira igro s tem, da napove »Tri« . S tem se obvezuje, da bo igral najnižjo od iger pri taroku, ki mu bo na koncu, če bo igro dobil, prinesla 10 pik, ki jih doda k pikam, višjim od 35, ali pa se bo odločil za klopeckega (glej Igre brez talona).
Poleg trojke pozna slovenska razdelitev iger pri taroku še dvojko in enko, po 20 oz. 30 pik za nagrado k dobljeni igri. Pri izgubljeni igri se nagrada spremeni v kazen, s tem da se mu štejejo manjkajoče pike do 35, k tem pa še 10 pik za trojko, 20 za dvojko oz. 30 za enko itd., vse seveda v minus.
Ko prvi igralec napove trojko, mu lahko naslednji poskuša igro prevzeti, tako da napove dvojko. S tem je povišal vrednost igre. Tudi tretji igralec lahko prevzame igro, seveda z višjo napovedjo. Toda prednost pri igri ima še vedno tisti, ki je prvi licitiral: ta lahko k zadnji napovedi soigralca reče: »To imam sam«. če nima dobrih kart ali si ne upa licitirati dalje, reče »Pas« ali »Dobro«. (Glej razpredelnico iger oz. licitacijo in napovedi, ki so enake pri igri za tri in štiri.)
Talon je prepovedano gledati (mešati se sploh ne sme), dokler licitacija ni končana.
TAROK ZA *TIRI
Prvi delitelj je tisti, ki potegne iz kupa kart višjo, pri naslednjih igrah se delitelji vrstijo drug za drugim, od desne na levo. Delitelj najprej oddeli vsakemu po šest kart, nato oddeli šest kart za talon, ki jih zaprte položi predse. Zdaj ponovi krog in še enkrat oddeli vsakemu po šest kart. Licitacijo začne deliteljev desni sosed. Tudi tu lahko reče »Dalje«, pri trši igri pa »Obvezna tri«, kar pa ne pomeni, da namerava to igro tudi igrati. Če se preostali trije odrečejo licitaciji in prepustijo igro prvemu licitatorju, se ta lahko sam odloči, kaj bo igral (glej razpredelnico iger), vendar mora napovedati samo igre, ki so višje od zadnje izlicitirane.
*e preden mu delitelj odpre talon, pa mora licitator napovedati, s kom bo igral. Imenuje eno od štirih barv (srce, karo, križ ali pik). S tem si je izbral soigralca, tistega namreč, ki ima v svojem listu kralja imenovane barve. Soigralcu se ni treba takoj izdati, da je lastnik klicanega kralja. Nasprotnika ga lahko razpoznata šele med igro. Vsekakor pa bo tak skriti soigralec v igri takoj podprl svojega partnerja. Slovenci pravijo v kartaškem žargonu, da mu »šmira«.
Po končani licitaciji in klicanju kralja bo delitelj odprl talon, licitator bo odbral tri, dve ali eno karto in ustrezno število svojih odložil na mizo. Ostanek talona zadrži delitelj pred seboj, vse dokler partner ni znan. Potem delitelj porine ostanek talona nasprotnemu paru, ki bo skupaj štel svoje pridobljene vzetke in na koncu tudi pike. Zgodi se, da licitator pokliče kralja, ki se pojavi v talonu. V tem primeru mora obvezno vzeti tisti del talona, v katerem je klicani kralj, igro bo namreč igral sam. Pametni raje takoj preda igro, če nima izvrstnih kart, kajti trije nasprotniki mu bodo prav gotovo dali kontra in s tem povečali izgubo.
Po končani proceduri s talnom, sledijo napovedi, igra pa se začne šele, ko igralec, ki je izlicitiral igro, reče:«Ležim«.
Pagat ultimo: s tem se obvezuje, da bo pagata, najnižji tarok izigral šele v zadnjem krogu igre in za njim tudi pobral karte nasprotnikov. Napovedani pagat ultimo mu bo prinesel 50 pik. Seveda lahko pagata hrani do konca v listu in z njim v zadnjem krogu pobere karte nasprotnikov, vendar se mu tak nenapovedani, tihi pagat šteje pol manj, torej 25 pik.
Solo: ne glede na višino igre in število kart, ki jih je igralec vzel iz talona, lahko pri taroku za štiri napove tudi solo. To je igra, v kateri bo igral sam proti trem nasprotnikom, za ta pogum bo dobil dodatnih 10 pik. (navadno se to dogaja, kadar ima licitator v svojem listu že vse štiri kralje: karkoli kliče, bo vedno klical sebe.).
Valat: to je najbolj redka napoved, saj se igralec z njo obvezuje, da bo priigral vse karte, nasprotnikom pa ne bo pustil nobenega vzetka. Tako napovedana igra šteje 500 pik, nenapovedan valat pa je vreden pol manj.
Vrednost napovedi
Tiho Napovedano
trula 10 20
kralji 10 20
pagat 25 50
trulpagat 50 70
valat 250 500
IGRE PO VREDNOSTI
Licitacija, ko poskušajo igralci pridobiti igro, je nekakšno tekmovanje. Igro bo igral tisti, ki bo napovedal višjo igro. Po razpredelnici spodaj je videti, da je berač najvišja igra. V licitaciji višja celo od nenapovedanega valata, ki ima bolj vrednost napovedi kot igre.
Napoved Vrednost v pikahAlternativaVrednost v pikah Talon v kartah
tri 10 solo tri 20 3
dva 20 solo dva 30 2
ena 30 solo ena 40 1
solo brez talona 50 ni talona
pikolo 60 ni talona
berač 70 ni talona
odprti berač 80 ni talona
IGRE BREZ TALONA
Tarok pozna posebne igre brez talona (pikolo, berač in odprti berač) z visoko vrednostjo v licitaciji, poleg tega pa tudi igro imenovano klopecki, ki ne prinaša posebnih pik, ker v njej ni zmagovalca, ampak navadno vsi nekaj malega izgubijo.
KLOPECKI (KLOP)
Klopeckega igra vsak igralec sam zase. V licitacijski lestvici ga ni, kajti do te igre »pride«, kadar nihče nima dovolj dobrih kart, da bi si upal licitirati. Tudi pri ostri igri, pri kateri prvi licitira z obvezno 3, ima ta na koncu pravico, da se sam odloči za klopeckega namesto za trojko, če so seveda vsi drugi soigralci zavrnili udeležbo pri licitaciji.
*tajerci so si izmisli kolektivne radelce. Namesto k imenu narišejo na vrhu lista toliko krogcev, kolikor je igralcev. Vsaka naslednja dobljena igra se šteje dvojno, radelc pa se briše, ne glede na to, kdo je igral. Tudi izguba šteje dvojno število pik, le da radelca ne brišejo.
PIKOLO
Napoveduje oz. licitira ga tisti, ki ima zelo slabe karte. Talon ostaja nedotaknjen, v igri pa velja tako kot pri klopeckem pravilo nadigravanja. Licitator sme dobiti samo en krog. Če ni dobil nobenega ali če je dobil več kot enega, je igro izgubil. Prvo karto vedno izigra tisti, ki je igro napovedal.
BERAČ
Najvišjo igro napove tisti, ki meni, da v igri ne bo dobil nobenega vzetka. Tudi tu ostaja talon nedotaknjen. Velja obvezno pravilo nadigravanja. *e višja stopnja je odprti berač. Igralec mora pri tej igri položiti svoje karte na mizo, nasprotniki pa igrajo z zaprtimi kartami. Berač začenja obvezno tisit, ki sedi levo od licitatorja.
Pravila tekmovalnega taroka pa so objavljena na tarok zvezi slovenije
pa lp janez5
Matjaz102
18-06-2007, 11:41
Kako igrati tarok?
Pravih napotkov in pravil pravzaprav ni! V vsaki vasi imamo svoja ,zato igramo tarok po pravilih,ki jih določimo pred igro samo!!! Zato je modrovati katera pravila veljajo in so prava(naša ali vaša) , obvezna ali neobvezna 3 ,barvni valat ,...
brezveze! Igrajmo tako kot se dogovorimo (če igramo v živo) ali pa tako kot igramo preko neta po pravilih ,ki so enaka za vse in nam ne pašejo vsem enako
(dajo pa se sptremeniti,ali pač ne?). Važno pa je (upam,da se strinjate),da imamo to igro radi in uživamo v njej!
LP Matjaz102
Kaj naj rečem druga razen :"Dosti babic, kilavo dete!"
Mislim, da si nehote (ali pa hote) pozabil napisati ... kateri mislijo, da vedo ...
Sicer pa se strinjam z BB, ki je malo višje napisala, da "utrujate". Se vi pametnjakoviči, sploh zavedate, kako je bilo (povsem neprofitno) sestaviti ta program, ki ga uporabljamo na zadovoljstvo večine? In zdaj naj vsak zahteva spremembe (in dopolnitve) po njegovih željah? Zaggy - zakaj nisi predlagal tudi berača z "mond štihom", pa berača z dvema (tremi, štirimi ...) dobljenima štihoma, pa mogoče (barvni) valat z enim (dvema, tremi) izgubljenim štihom itd. Zakaj vaše želje ne bi uveljavljali v "živi" igri s somišljeniki; tam lahko za vsako rundo postavite drugačna pravila.
Pravzaprav me utruja kar naprej ponavljati, da tarok igram že 50 let, pa naj bo še enkrat. Vendar vse dokler sem igral v živo, nismo nikoli, posebno pa ne pri taroku v3, igrali niti barvnega valata, niti berača, kaj šele raznih variant le-teh. Enako tudi pri resni igri v4. Mimogrede, tudi z obvezno trojko sem se srečal šele tukaj, čeprav priznam da sem zanjo že prej slišal.
Zato pa, Slavko, ne daj se in ne utrujaj se s tem, da bi ugodil željam posameznikom.
LP in brez zamere
"Mislim, da si nehote (ali pa hote) pozabil napisati ... kateri mislijo, da vedo ...
Sicer pa se strinjam z BB, ki je malo višje napisala, da "utrujate". Se vi pametnjakoviči, sploh zavedate, kako je bilo (povsem neprofitno) sestaviti ta program, ki ga uporabljamo na zadovoljstvo večine? In zdaj naj vsak zahteva spremembe (in dopolnitve) po njegovih željah? Zaggy - zakaj nisi predlagal tudi berača z "mond štihom", pa berača z dvema (tremi, štirimi ...) dobljenima štihoma, pa mogoče (barvni) valat z enim (dvema, tremi) izgubljenim štihom itd. Zakaj vaše želje ne bi uveljavljali v "živi" igri s somišljeniki; tam lahko za vsako rundo postavite drugačna pravila." (Quasimondo
Zdravo Quasimondo. Narobe si razumel. Ne predlagam ne vem kakšnih novih iger, zato pa sem pisal v barvah, sproščeno, kot zanimivost kakšne vse igre smo igrali. :)
Strinjam se z odprtim beračom, če je možno brez zapletov nadgraditi program.
Drugače pa vse pohvale obstoječemu programu in dobri volji skrbnikov.
Če bo v prihodnosti odprti berač OK, če ne, tudi v redu.
Lep pozdrav!
valda, seveda, js ne vem, sej tud js nimam pripomb kok fino ta program laufa, svaka čast.
pišem o taroku kot o igri nasploh in se ne užigam zato da bi kr nekaj nabijal v tri dni pa dolgčas ubijal.
zadeva me podžge - igram z igralci z različnih koncev, pa noben boh u živo ne igra tri neobvezno, vsi poznajo(mo) različne sisteme igre taroka, prosim lepo ne mi pa trobezljat da igram 50 let pa nisem še slišal za obvezno tri in za (odprtega)berača, sem samo napisal pravila kakšna pravila so bila in nekako sedaj so, kvaliteta in kvantiteta igranja pa je nekaj čisto drugega.
je pač tako, da obvezna je, odprti berač je,barvni je, pikolo je, in to v pravilih ki se jih nisem zmislil jaz, postavil sem osnovno vprašanje in sprejemam odgovor da ga ni mogoče vstaviti v program, tu ni bilo nič povedanega, da pa te iger nekako ni, pa sploh ne sprejemam in bom zagovarjal svoje trditve.
sicer pa tako, osnova tega pisanja o teoriji taroka je da - se enkrat dogovorijo osnove taroka, ne pa da v vsaki vasi igrajo kot jim paše oziroma (ne)kdo igra igre taroka, ki jih obvlada, ostale pa zavrača, vemo kako se poker, šnops, lustig, ajnc,... pa še šah igra; ta tarok pa je vse nekak dogovorjen nekako fifti fifti.
se mi gre samo za kvaliteto, za neko višjo raven, mhm, besedno obračunavanje pa pride zraven.
lp, janez
quasimodo
26-06-2007, 10:05
Ne bom več diskutiral o tem, ker zgleda, da je "bob ob steno", pravzaprav sem se odločil, da se v razna mišlljenje o pravilih in "pravilih" sploh ne bom več vtikal. Kot poslednje (na tvoje: vemo kako se poker, šnops, lustig, ajnc,... pa še šah igra), pa bi ti rad odgovoril le to: oglej si tile dve strani - schnapsen.at in gametwist.at, pa boš videl primer popolnoma različnih pravil pri tako enostavni igri, kot je šnops. Da ne govorimo o nebroj različnih pokrov.
BingaBonga
26-06-2007, 12:18
Ja tole pa moram povedati!
Ko sem na pikniku sprasevala, kdo mi POKAZE TAROK V DVA, NOBEN NE ZNA! Isto tudi z odprtim beracem!!!!
Fajn! Zivjo!
BingaBonga
28-06-2007, 22:43
:D ooojooooj!!! :D Sele zdaj mi je jasno, kaj se podrazumeva pod 'odprti berac'! :D Jasn, da vrzene karte ostanejo na mizi odprte, zdaj pa grejo v stih! :D Ajaaaa, v tem je problem! :D Pa sej u 4 ga ni tezko naredit! U 3 pa je se boljs, ce so karte zaprte!
Jaz pa premisljujem in premisljujem kaj je to ODPRTI BERAC, kako to, da ga ne znam igrati in roko bi skor v ogenj dala, da ga se nikoli nisem igrala! ?! :D
Hmm, po moje je odprt berač to, da igralec ki igra odprtega berača položi karte na mizo (samo tisti ki berača igra) tako, da jih soigralci vidijo :rolleyes:
Majerhold
31-07-2007, 08:58
Okfar ima prav. Odprti berač je mišljen tako, da najprej napoveš, nato pa položiš karte na mizo. Vendar je to mišljeno samo za špile v živo, če se za to opcijo zmenijo, za tarok na netu pa to seveda ni izvedljivo, oz. nismo s programom tako daleč, da bi bilo tako mogoče. Ponavadi igralec licitira berača, preden pa vrže prvo karto napove: "Položen berač!" in pokaže karte. Enako velja tudi za oba valata, navadnega in barvnega, če je seveda nepremagljiv.
Binga, da bi kdo na netu zmagal v beraču v 3 pa še nisem videl. A berač v 3 sploh ni redko napovedan, vendar vedno izgubljen. Kadar ga kdo napove in sem zraven pri mizi, vedno izrazim dvom da bo dobljen in da je berač v 3 na netu utopija, pa mi jih veliko prisega, da so ga že videli dobiti, ali pa so sami igrali in zmagali.
Tudi jaz bi bil rad med njimi, vsaj za en špil. Kaj pa drugi pravite na to?
L.P. Majer
Tukaj na netu se mi je berač v tri posrečil dvakrat, enkrat je bil celo položen. Tudi v pogovoru z ostalimi sem slišal , da se občasno zgodi. Res pa mora za to imeti sreča mlade.
Lep pozdrav
BingaBonga
31-07-2007, 13:52
E ne in ne Majerhold! :D
Kot nekdo lahko dobi po vrsti taroke od npr. 14 - 22 in se druge, kralje, ki gredo okoli .... napove valat in dobi, TAKO SE DOBI TUDI BERACA.
Letos sem ga v 3 3 x igrala in 3 x dobila, ker sem imela kompletno same platlce in kak tarokec. No tko! Zivjo! :eek:
Iztok, tri narejene berače v 3 sem videla tukaj na netu, za enega natančno vem, komu je uspel..;) ...ostala dva pa sta mi malo ušla iz spomina. :confused: :confused: :confused:
Ker se pridem sem malce igrat in špil ni niti za novce niti za cotke, občasno tudi kakšnega berača v 3 napovem... statistika rezultatov ni za objavo..:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: ... je pa tudi res, da vsakemu napovedanemu beraču v 3 stisnem kontro, če mi je le dana ta možnost.
Pozdrav iz knežjega mesta :)
Nina
Majerhold
31-07-2007, 23:20
Nina, Binga, DaniloS in ostali, ki ste doživeli ta "mirakel", dobljenega berača:
Ko vam je ničvredni sosed na vašem dvorišču skrivaj ukradel že drugo želvo, ga niste mogli dati na sodišče zavoljo pomanjkanja dokazov, lahko pa bi ga skrivaj fotografirali z okna spalnice in dokaz predložili skupaj s tožbo pred poroto. Kaj sem hotel s tem povedati?
Ko je končan dobljen berač: tipka - PrtSc skupaj s Ctrl, stisni, prišij na World in mi pošlji dokaz, pa bo tudi porota obveščena, kdo krade želve na sosednjih dvoriščih!
L.P. Majerhold
Zivjo!
Sam sem ze naredil beraca v 3 in ko bom naslednjega, bom stisnil tipko PrintScreen, prilepil v word in sliko objavil na forumu. Res ga je tezko narediti (tudi jaz, kot Nina, ga vedno kontram), ni pa neizvedljivo.
Lp, derzu
Bil sem samo enkrat igralec za mizo, kjer se je naredil berač v 3, pa še to sem ga naredil jaz. Dokazila ni, ker ga ne potrebujem.
Pozdravljeni!
Nisem si mogel kaj, da se nebi oglasil na to temo. Berač v 3? Teoretično mislim, da je zadeva izvedljiva, praktično, če ni napake sotekmovalcev pa mislim da ne. Tudi jaz sem ga naredil, ampak tako kot sem omenil, z napako soigralcev, za kar imam tudi pričo, ki je sodelovala v igri. Kontra pa itak vedno na berača v 3. Lep pozdrav.
smokyboy0
12-11-2007, 13:45
Moram priznati, da za zgoraj opisan način igranja odprtega berača prvič slišim. Pri nas ga igramo tako, da prvi normalno začne tisti, ki je berača napovedal. Ko je prvi vzetek na mizi, licitator položi ostale karte na mizo, tako da jih soigralci vidijo. Naprej poteka zadeva normalno kot pri beraču, s tem da se igralci seveda med sabo ne pogovarjajo.
Res pa je, da ima vsaka vas svoja pravila.
BingaBonga
20-12-2007, 10:48
http://www4.slikomat.com/07/1220/pp-DSCF28.jpg (http://www.Slikomat.com/slika/2090258.htm)
To je to! Danes ponoci sem naredila BERACA U 3!!! Evo gor dokaz!!! Res pa je, da sem bila sama z robotkami! Upam, da ko bo Slavko tole cital, da ne bo nic na novo posraufal, kr tko nej pusti! Evo! :D
Forum v3.6.1, Copyright ©1996-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.