PDA

View Full Version : brez taroka ni taroka

janez5
01-05-2007, 20:07
Igra v živo, se odtala, nimaš taroka, ponovno mešaj pa roke umit - to je ok.

Zdej pa - igra v živo - imaš tarok ali dva, greš recimo špekulirat berača ali barvnega, se ti talon odpre pa vidiš da ni nič od igre in založiš tisti tarok ali dva - ha pa si brez tarokov in posledično ni igre.
Ali je že kdo odigral to finto oziroma kaj mislite o tem.

Ta program - me zanima ali je to možno, ker bom si vzel čas in bom kmalu v trening igri 255 igral na to foro pa da vidmo kaj bo.

In naj povem, da se mi je to naredil že dvakrat v živo pa smo se užgal da so živci pokal in tudi en program on-line, he da ne bo reklame, to omogoča in potem prekine igro, po zalaganju!

lp janez

Damjan_
02-05-2007, 15:24
To, da brez taroka ni taroka, poznam in upoštevam, se mi pa zelo redko zgodi ...

To, da igraš, pa se potem založiš, pa ne sodi, vsaj po mojem, v to kategorijo, saj si tarok imel (drugače ga ne bi mogl založiti) in moraš posledice svoje odločitve nositi, pa najsi bodo v plus ali minus.

Čimveč tarokov vsem!

Maister
03-05-2007, 10:25
Renons v živo
Blok na tarok.net

janez5
04-05-2007, 07:40
no takole je - sem preveril in ta program omogoča to - sem šel v4 solo tri založil tri taroke in in igra se je odšpilala v moj minus cca -200.

Kar se v živo tiče, pa citiram G. Hočevarja ( komisija za pravila in tekmovanja pri tarok zvezi slovenije ):
Odgovor na vaše vprašanje-hipotetični primer: igralec, ki nima niti enega taroka ne more licitirati, ker je to v nasprotju s pravili, še manj pa je dopustno da igro licitira (solo dve, solo tri) in po oklicani igri zalozi taroke (dva, tri) in šele takrat napove da v listu nima taroka. Primer se smatra kot nedopustno ravnanje in se igralca opomni v ponovljenem primeru pa izključi iz tekmovanja.

Renons je napaka pri igri in pomeni kazen za napačno zalaganje, napačno odigrano karto, izdajanje igre z vedenjem ali govorjenjem, nekorektno igro in po oceni razsodišča.

V vašem primeru torej ne gre za renons ampak za zavestno, namerno kršenje pravil. V okviru TARZS takega primeraše nismo imeli, ker se pravila, kakršna koli že so, spoštujejo in zato prihaja do manjših kršitev, predvsem zaradi nekaj slabšega poznavanja pravil, predvsem pri novih-mlajših igralcih. Na tekmovanju v okviru TARZS takšne zadeve razrešuje sodnik ali tekovalno razsodišče.

zlata
04-05-2007, 20:42
Igra v živo, se odtala, nimaš taroka, ponovno mešaj pa roke umit - to je ok.

Zdej pa - igra v živo - imaš tarok ali dva, greš recimo špekulirat berača ali barvnega, se ti talon odpre pa vidiš da ni nič od igre in založiš tisti tarok ali dva - ha pa si brez tarokov in posledično ni igre.
Ali je že kdo odigral to finto oziroma kaj mislite o tem.

lp janez

Ja odkrito povedano, to finto pa bolj težko, ker pr barvnemu al pa beraču se mi še nikol ni talon odpro. Al mam tud smolo a ne :)

joe42
01-03-2008, 18:28
Živijo Janez!

Jaz mislim,da te je program lepo podučil, da ne smeš slepariti v igri. Če si imel taroka in si ga založil je to tvoja stvar. Ker renonsa program ne pozna, te je kaznoval z minusom. Vprašanje pa je, če bi ti štel v plus, ko bi zmagal. Mislim, da nebi bilo prav, ker si v tem primeru goljufal in zavedel soigralce, ker vsi računajo, da imaš taroka, ker brez njega ni taroka. To je moje mišljenje.

Pa lep pozdrav: joe42

ciko
04-03-2008, 11:49
Vse založene taroke je potrebno pokazati. Če pa jih misliš skrivati pa igraj raje tarok s splepimi, pa boš večkrat zmagal. :mad: