View Full Version : brez taroka ni taroka
Igra v živo, se odtala, nimaš taroka, ponovno mešaj pa roke umit - to je ok.
Zdej pa - igra v živo - imaš tarok ali dva, greš recimo špekulirat berača ali barvnega, se ti talon odpre pa vidiš da ni nič od igre in založiš tisti tarok ali dva - ha pa si brez tarokov in posledično ni igre.
Ali je že kdo odigral to finto oziroma kaj mislite o tem.
Ta program - me zanima ali je to možno, ker bom si vzel čas in bom kmalu v trening igri 255 igral na to foro pa da vidmo kaj bo.
In naj povem, da se mi je to naredil že dvakrat v živo pa smo se užgal da so živci pokal in tudi en program on-line, he da ne bo reklame, to omogoča in potem prekine igro, po zalaganju!
lp janez
To, da brez taroka ni taroka, poznam in upoštevam, se mi pa zelo redko zgodi ...
To, da igraš, pa se potem založiš, pa ne sodi, vsaj po mojem, v to kategorijo, saj si tarok imel (drugače ga ne bi mogl založiti) in moraš posledice svoje odločitve nositi, pa najsi bodo v plus ali minus.
Čimveč tarokov vsem!
Renons v živo
Blok na tarok.net
no takole je - sem preveril in ta program omogoča to - sem šel v4 solo tri založil tri taroke in in igra se je odšpilala v moj minus cca -200.
Kar se v živo tiče, pa citiram G. Hočevarja ( komisija za pravila in tekmovanja pri tarok zvezi slovenije ):
Odgovor na vaše vprašanje-hipotetični primer: igralec, ki nima niti enega taroka ne more licitirati, ker je to v nasprotju s pravili, še manj pa je dopustno da igro licitira (solo dve, solo tri) in po oklicani igri zalozi taroke (dva, tri) in šele takrat napove da v listu nima taroka. Primer se smatra kot nedopustno ravnanje in se igralca opomni v ponovljenem primeru pa izključi iz tekmovanja.
Renons je napaka pri igri in pomeni kazen za napačno zalaganje, napačno odigrano karto, izdajanje igre z vedenjem ali govorjenjem, nekorektno igro in po oceni razsodišča.
V vašem primeru torej ne gre za renons ampak za zavestno, namerno kršenje pravil. V okviru TARZS takega primeraše nismo imeli, ker se pravila, kakršna koli že so, spoštujejo in zato prihaja do manjših kršitev, predvsem zaradi nekaj slabšega poznavanja pravil, predvsem pri novih-mlajših igralcih. Na tekmovanju v okviru TARZS takšne zadeve razrešuje sodnik ali tekovalno razsodišče.
Igra v živo, se odtala, nimaš taroka, ponovno mešaj pa roke umit - to je ok.
Zdej pa - igra v živo - imaš tarok ali dva, greš recimo špekulirat berača ali barvnega, se ti talon odpre pa vidiš da ni nič od igre in založiš tisti tarok ali dva - ha pa si brez tarokov in posledično ni igre.
Ali je že kdo odigral to finto oziroma kaj mislite o tem.
lp janez
Ja odkrito povedano, to finto pa bolj težko, ker pr barvnemu al pa beraču se mi še nikol ni talon odpro. Al mam tud smolo a ne :)
Živijo Janez!
Jaz mislim,da te je program lepo podučil, da ne smeš slepariti v igri. Če si imel taroka in si ga založil je to tvoja stvar. Ker renonsa program ne pozna, te je kaznoval z minusom. Vprašanje pa je, če bi ti štel v plus, ko bi zmagal. Mislim, da nebi bilo prav, ker si v tem primeru goljufal in zavedel soigralce, ker vsi računajo, da imaš taroka, ker brez njega ni taroka. To je moje mišljenje.
Pa lep pozdrav: joe42
Vse založene taroke je potrebno pokazati. Če pa jih misliš skrivati pa igraj raje tarok s splepimi, pa boš večkrat zmagal. :mad:
Forum v3.6.1, Copyright ©1996-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.