stenli
25-05-2007, 20:09
TOP LISTA
Glede na zelo različne objave, interese in želje, sem se poglobil v sistem točkovanja in pripravil predlog, ki naj bi dokončno rešil dilemo o »enakopravnosti« vseh udeležencev.
Seveda, če bo večina podprla ta predlog, bi morali za tem »na kolenih« prositi za dobro voljo razvijalca programa, da bi to rešitev tudi programsko obdelal in vnesel v sistem.
Rešitev je po mojem celovita, upam, da bo tudi programsko izvedljiva.
1. TOP LISTA se vodi na letni ravni 01.01. do 31.12. in se tedensko obnavlja
2. Zvezdice se podeljujejo za dosežen količnik uspešnosti, stalnosti in resnosti
Količnik uspešnosti Ku = vsota vseh doseženih točk : vsoto vseh prijav v igro igralca
n n
Ku ═ ∑ Ti : ∑ Ii ;
1 1
Ti – vsota vseh doseženih točk do dneva izračuna
Ii – vsota vseh iger v katere se je igralec prijavil
Količnik stalnosti Ks= produktu med vsoto vseh iger igralca in številom vseh igralcev, ki
so se v sistem vsaj enkrat prijavili deljen z številom vseh prijav v igre vseh igralcev. (po domače:
razmerje med številom povprečno odigranih tekem na dan točkovanega igralca in
povprečjem odigranih tekem na dan v sistemu)
n n
Ks ═ ( ∑ Ii • N ) : ∑ Is ═ max. 2
1 1
N – število vseh igralcev , ki so v tekočem letu opravili vsaj eno prijavo v igro
Is – število vseh prijav vseh igralcev v igro
Količnik resnosti pa je kvocient med številom do konca odigranih tekem in številom
prijav v igro. (po domače kazen za pobeg iz igre)
n m n
Kr ═ ( ∑ Ii ─ ∑ Pi ) : ∑ Ii
1 1 1
Pi – vsi pobegi iz igre do dneva izračuna.
Torej končna formula bi izgledala takole:
Top K = ( Ku + K s) • Kr
Glede na zelo različne objave, interese in želje, sem se poglobil v sistem točkovanja in pripravil predlog, ki naj bi dokončno rešil dilemo o »enakopravnosti« vseh udeležencev.
Seveda, če bo večina podprla ta predlog, bi morali za tem »na kolenih« prositi za dobro voljo razvijalca programa, da bi to rešitev tudi programsko obdelal in vnesel v sistem.
Rešitev je po mojem celovita, upam, da bo tudi programsko izvedljiva.
1. TOP LISTA se vodi na letni ravni 01.01. do 31.12. in se tedensko obnavlja
2. Zvezdice se podeljujejo za dosežen količnik uspešnosti, stalnosti in resnosti
Količnik uspešnosti Ku = vsota vseh doseženih točk : vsoto vseh prijav v igro igralca
n n
Ku ═ ∑ Ti : ∑ Ii ;
1 1
Ti – vsota vseh doseženih točk do dneva izračuna
Ii – vsota vseh iger v katere se je igralec prijavil
Količnik stalnosti Ks= produktu med vsoto vseh iger igralca in številom vseh igralcev, ki
so se v sistem vsaj enkrat prijavili deljen z številom vseh prijav v igre vseh igralcev. (po domače:
razmerje med številom povprečno odigranih tekem na dan točkovanega igralca in
povprečjem odigranih tekem na dan v sistemu)
n n
Ks ═ ( ∑ Ii • N ) : ∑ Is ═ max. 2
1 1
N – število vseh igralcev , ki so v tekočem letu opravili vsaj eno prijavo v igro
Is – število vseh prijav vseh igralcev v igro
Količnik resnosti pa je kvocient med številom do konca odigranih tekem in številom
prijav v igro. (po domače kazen za pobeg iz igre)
n m n
Kr ═ ( ∑ Ii ─ ∑ Pi ) : ∑ Ii
1 1 1
Pi – vsi pobegi iz igre do dneva izračuna.
Torej končna formula bi izgledala takole:
Top K = ( Ku + K s) • Kr