PDA

View Full Version : Vključevanje v ligaško tekmo

maticdare
16-01-2008, 14:44
Pozdravljeni.

Kljub temu, da sem se pred časom odločil, da ne bom več sodeloval v debatah na forumu (prebiram pa ga redno ) pa moram vseeno opozoriti na skoraj neverjetno dogajanje na ligaških tekmah (dvomim, da se to dogaja samo v skupini kjer igram ).Težava je namreč v tem, da se mnogi preprosto ne znajo prijaviti v sobo mize na kateri igrajo.Potem pa se iščemo vsepovsod po klepetalnici in začenjamo tekme zelo pozno ali pa celo v okrnjeni sestavi.Tudi včeraj je bil tak primer, ko sva v sobi bila samo dva in po 15. minutah čakanja sva začela igro, pa se pojavi tretji zato smo začeli znova in po še eni igri se pojavi še četrti. Ker je bil ta (četrti )predviden za sklicatelja smo začeli spet znova, toda glej ga zlomka - ni mogel odpreti igre.Namesto,da bi se pojavil v klepetalnici, ga seveda spet ni bilo in nastala je popolna zmeda. V klepetalnici sva se seveda spet pojavila samo dva , ki sva bila tam od začetka tretji se je pojavil malo kasneje, četrti (ki bi moral sklicati ),pa se je spet pojavil potem ko smo spet začeli igro.
Dobro bi bilo, da si pač preprosto preberemo (zelo enostavna ) navodila in si s tem prihranili nevšečnosti, ki zaradi nepoznavanja pravil nastajajo.

lp:)

Majerhold
17-01-2008, 10:38
Haha, Maticdare, kako plastično si to opisal, pa še kako res je, kako nekateri ne poznajo niti osnovnih pravil, pa bog ne daj, da mu dobronamerno razložiš potek vključevanja, saj pride obvezno do jeznih reakcij ali užaljenosti. Začne se že z začetno kodo pred nickom. Nekaterim ta nikakor ne gre. Če imaš nick pod svojo "karikaturo" v navadni igri napisan z velikimi črkami, potem je to treba natančno tako vnesti tudi v ligaško okence v chatu in program te bo namestil natančno tja, kamor spadaš in tja, kjer te čakajo tvoji izbrani soigralci.

Saj, če ima človek smisel za šalo in čudne navade različnih ljudi, potem uživa. Tisti, ki ne znajo točno napisati kode (za tiste, ki jim to dela težave, se sestoji se iz dvomestne številke kola, prav tako dvomestne številke mize, igralčeve pozicije, pomišljaja in nicka), se "napopajo" čisto na vrhu okenca, ker jih program ne razume in jih da na površje, potem pa se ti nepopolni kličejo po chatu navzkriž in diagonalno, navpik in počez: "Kje ste? A je kdo videl tega in tega? Pridi k meni, jaz sem sam pri mizi!"

Tega, da se lahko s klikom na nick lahko tudi odpre zasebno okence, kjer lahko po mili volji debatiraš in se iščeš pa vseh tarokaških nebesih, očitno nekateri ne vedo. Sam sem se nakaj časa jezil nad temi hecnimi iskalci po chatu, medtem, ko ura pred tekmo veselo tiktaka, nato malce negodoval, na koncu pa smejal iz vsega srca. saj me nihče ne vidi in ne sliši, ko naravnost uživam nad nevednostjo, nad stvarmi, ki se nekaterim zdijo tako komplicirane, so pa tako preproste in enostavne, samo pravila o vključevanju v ligo je treba pazljivo prebrati.

Pa še jaz povem eno cvetko z nedavne ligaške tekme. Sklicateljica naše mize se je brez kakršnega koli opozorila ali domene izključila iz chata malo čez 20 uro, ko sploh še nismo bili kompletni in kot čuk čepela pol ure pri sklicani mizi, povrhu pa je bila še "rdeča". K njej nismo mogli, na chatu pa se ni pojavila. Ko sem na to opozoril soigralca, kako je mogoče tako neumno neznanje, sem dobil lakonični, da ne rečem pogost tarokaški slogan: "Se zgodi!" Kaj se zgodi? Potem se lahko tudi zgodi da "užgemo" namesto taroka en šnops! Se zgodi, kajne?

Vem, da se bo našel marsikdo, ki bo vsaj potihem zarobantil, daj Majer, kaj se delaš pametnega, raje špilaj in manj govori, a me včasih zasrbi, da kaj takega napišem, kot Maticdare, ki po moje ravno tako zavzdihne, kot zdajle jaz: Oh, kako mora biti šele življenje zakomplicirano, ko je že navadno vključevanje v posamično ligaško kolo tako grozno težko in pametno!"

Pa brez zamere...vaš Majerhold

zlata
21-01-2008, 13:23
Ja, Majerhold, vključevanje pa je še vedno problem, čeprav je bilo povedano že neštetokrat, da so pozicije posameznih igralcev označene zato, da se v igro vstopa po vrstnem redu C - skliče, pokliče D, ki se vklopi kot 1., A kot 2. in B kot 3., ne pa po sistemu kdo bo prej, potem pa komu ni prav, da se zahteva ponovno odprtje igre in vstopanje po določenem vrstnem redu.
Kako ljudi tega naučiti oziroma kako dopovedati, da sistem in red mora bit pri vsem. Ni vseeno na katero številko avtobusa vstopiš, ker imaš določen cilj, zato počakaš na pravega, ne pa po vsej sili na 1., ki pripelje.
Lep pozdrav