View Full Version : Nove karte
Lep pozdrav! Z novimi kartami sem odigral že kar nekaj partij, tako da sem se jih že navadil. Zanima pa me, ali je možno, da se motivi, ki so na tarokih, objavijo posebej in večji, ker so zelo zanimivi, da bi si jih lahko ogledal. Morda obstaja tudi razlaga za določene motive. Hvala.
Mene pa zanima splosno mnenje o kartah . No sicer jaz bi raje stare motive nazaj , ker sem jih navajen in tudi na realnih kartah so .
Imperius
15-02-2007, 08:37
Meni kot planincu (občasnemu, haha) ni ušlo, da je na taroku XVI naslikana severna stena Triglava (iz doline Vrat).
Na enem nižjem taroku (mislim, da na II), pa je naslikano obzidje gradu Socerb (na Primorskem ob italijanski meji).
V ostale taroke se nisem kaj preveč poglobljeno spuščal, tudi za tedva zdaj omenjena pišem iz glave. Upam, da se nisem zmotil.
Predlagam pa, da še kdo poskuša z ugibanjem / razlago posebej tistih tarokov (motivov), ki so posneti iz narave in jih je lahko razpoznati..
Hmm....ni več Ize, le kam je šla??:confused:
...mogoče pa lovi kure, k so zbežale s pagata.
Slavko, prosim, če najdeš Izo, pripelji jo nazaj, ker odkar je ni, mi tarok sploh ne gre več dobr :eek:
Meni motivi na kartah niso novi saj sem začel igrati tarok preko neta šele letos. Trenutno se še ne morem navaditi na novega pagata, saj ni očitno drugačen od ostalih tarokov kot v prejšnji različici ali v klasičnih kartah.;)
Majerhold
20-02-2007, 10:09
Skrbnik podobo na ogled postavi, mi pa tekmujemo v izjavah, kaj nam je všečno in kaj ne. Ljudje praviloma ne ljubijo novitet, radikalnih še celo ne, vendar ima vsaka sprememba določen cilj. In če se je prenovilo vse (celo glasba zapoje drugače) naj se spremeni tudi podoba kart. Sicer so fotografije lične, morda tudi skrbno posnete, izbrane z namenom za vsak tarok, vendar odstopajo daleč od tradicionalnih posvetnih Piatnikovih risb, ki jih nekateri poznamo od otroštva, ko smo mladci z okorno otroško roko prekladali karte po rokah in se učili te zanimive igre s kartami. Nekaj manjka, nekaj, kar prej, pred spremembo ni, pa si ne znam razložiti kaj. Mi lahko z dodatno razlago kdo pomaga?
Vaš vdani Majer
Jaz,ki sem do zdaj igral le 5 partij sem opazil,da je škis "prekmurski pozvačin"!!:D
PISCANCEK
20-02-2007, 21:19
Najprej lep "prvič" pozdrav. Mislim, da se kar hitro navadiš na nove karte. So res drugačne, ampak po nekaj rundah že prav fajn gre. Tako kot v življenju pač.
Forum v3.6.1, Copyright ©1996-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.