PDA

View Full Version : Previsoka cena piknikov!

BingaBonga
02-09-2008, 10:45
25 € x 3 osebe (oce, mama, otrok) = 75 € + voznja = okoli 100!
(No, mene pridejo pikniki - prej, ko sem se avtoceste placala - 120 € - spanje pri Atomskih toplicah, pri MB!

V TS imamo tudi take piknike v krajevnih skupnostih in pride 10 €:vse vrste hrane: rizote, makaroni, zrezki, kruh, strudli, sladice vseh vrst, sadje itd. itd.... To pac oni dajejo na plasticne kroznicke. Pijaco vsak sam placa, cena mala. No, tko kot sem ze jaz predlagala.

LJ - BTCenter = kosilo 3 €: kura, pomfrit, solata - pijaca se placa.

LJ + nobl slovenske gostilne = meni 5 €: juha, velik zrezek, ogromno krompirja, solato si sam naredis. Pijaca se placa.
-----------
Zdaj pa poglejmo piknike! Kaj nudijo za 25 €?
Hrano in potem ogroooomno piva in vina! No, pa tudi sokov. Torej, tisti ki ne pije, se do jutranjih ur naceja s sokom, vodo.

Vem, placati je treba plasticne kozarcke (100 = 1 €), kroznicke (100 = 2,50), pribor (100 = 0,50 €), najemnino za koco .... pa ce se toliko racunam do 25 € ne pridem!!!

V tej debati je izkljucena Cerknica (kjer je v ceni tudi spanje!!!)!
-----------
Ko pridemo na zabavo v gostilno sem opazila, da se ne popiva, da se imamo tudi trezni zelo fajn! Pa tudi v gostilni je predrago.
RAzen, ko smo bili za Novo leto in je bilo 15 € - POMISLITE, BILO JE CELO NOVO LETO!!!
------------
V PREMISLEK!

iztokD
03-09-2008, 21:12
Živjo BONGA!

Zelo dolgo sem razmišljal, če naj ti sploh odgovorim in sem se po tehtnem premisleku odločil, da ti malo pojasnim zadeve. Ker je v tvojem postu izvzeta Cerknica, ki omogoča spanje, je zadeva najverjetneje letela na Laško, Zavrh in Malečnik. Ker za Laško in Zavrh nisem kompetenten ti naj pojasnim, da tudi v Malečniku omogočamo prenočevanje za vse, ki to želijo. Tvoje nekaj hrane in ogromno pijače - na dosedanjih dveh piknikih v Malečniku še nisem slišal, da bi kdo bil lačen ali žejen. Cena 25 EUR je verjetno res visoka, ampak je temu primerna tudi ponudba hrane in pijače, najem prostora in organizacija piknika za 100 ljudi pa tudi nekaj stane.

Glede vaših vaških srečanj v Trstu pa - če lahko organiziraš piknik za 100 ljudi po 10 EUR v Trstu, jaz umaknem organizacijo in pridem v Trst, če pa tega ne moreš storiti pa prosim v bodoče prej premisli, ko pa da na forumu objavljaš bedarije.

PS:

Mimogrede meni kosilo v Mariboru je v povprečni gostilni 7 EUR, v Ljubljani pa zagotovo 30 procentov dražje tako, da ti predlagam da predno pišeš nevmesne poste preveriš zadeve.

Z to objavo je debata za mene zaključena.

Lep pozdrav Iztok

Majerhold
05-09-2008, 14:30
Naj izgleda Bingin post še tako hecen in podkrepljen z neumnimi primerjavami, sem zelo vesel, da je dregnila naravnost v osje gnezdo in odprla temo, ki pri marsikomu odpira vprašanja, ki jih je potrebno razčistiti.

Jasno, izzvani smo organizatorji piknikov. Iztok je Bingi že povedal kaj misli, morda se oglasi še Sulc ter messi, mogoče tudi Joka.
Binga, takole ti bom odgovoril: Vsaka organizacija piknika je veliko tveganje. Začne se februarja (ja prav si prebrala - govorim za Zavrh), ko loviš tiste lovce po revirjih in jih moleduješ, če je še možno rezervirati ta in ta termin. Ko se te dobrohotno usmilijo in ti ga nekako določijo (prav tistega datuma, ki bi bil tebi najbolj idealen seveda ne dobiš), se je treba potruditi in takoj plačati prostor in uporabo koče (100 EU je v Zavrhu). Gasilci mi dajo mize in klopi zastonj v uporabo. Hvala bogu. Samo nazaj pripelji toliko kot si jih vzel, si slišal?

Termin shoda je važna stvar, ker je treba piknike pametno razvrstiti po terminih skozi celo poletje (kar pri nas nekako klapa), ne pa da se ti nek piknik usede pred tabo točno tri tedne prej - v današnji draginji najprej pomisliš, da boš imel zavoljo tega zanesljivo slabši obisk.

Rad imam živo glasbo, a si ansambla ne morem privoščiti, razen če bi imel zveze, zato se odločim za fanta, ki ga poznam, ki mi postavi njegovo ozvočenje, skupaj z mikrofonom. (80 EU)

Golaž. Heh, to je nekakšna slovenska tradicija, da se na piknikih deli golaž. Golaž je zakon za predvolilne shode, gasilske veselice, pevske tabore, balinarska druženja, pa saj so že v zgodovini potekali shodi sokolov ali orlov, kjer ni šlo brez golaža, zato je golaž jed, ki enostavno ne sme manjkati. Kuham ga sam, kupim pa meso in vse ostalo, kar spada zraven (paprika, vino, čebula) tu pa je že računica in sicer koliko jih pride: 100? OK, dajmo, računajmo na sto. Okroglo. Čeprav na koncu golaž vedno ostane, znese skupaj 150 EU.

Zdaj pa meso za žar. Če računam na 100 ljudi, potem je treba 50 kremenatlov in recimo maso za 50 ljudi čevapov. Zraven morajo biti še hrenovke ali klobase, ne veliko, za vsak primer. Tu so še tisti, ki ne jejo mesa (Binga bo gotovo rekla: "Ti pa se naj ne kapricirajo!"), zato daš veliko zelenjave, paradižnik, paprika. Tudi tu je znesek (skupaj z mesninami) 150 EU.

Pijača: Seveda, Binga, vino in pivo, pa žganje in borovničke, pa en viski za ta-fine, zaseka in veliko kruha. Pa veliko vode v plastenkah po 0,25 litra - okoli 400, ker so ljudje žejni. Pol kozla, pol Uniona, vsakega po 150 piksen kar je normalno, ljudje imajo prepričanje. Torej za 100 ljudi vzamem vina 20 litrov, ki pa vedno ostane (tu se lahko prihrani). Treba je nabaviti ta male piksne piva, ker potem ne ostaja tam na soncu (za 100 ljudi je treba 300 piksen, kajne?), čips, arašidi, piškoti, inventar. Vse to skupaj znese najmanj 500 EU.

V Zavrhu imamo tudi tarok turnir za Shacev memorial. Ker ne gre samo za prehodni pokal, ampak je treba tudi kupiti pokale in jih dati gravirat, to seveda znese 80 EU.

Na organizaciji nas je zadnjč delalo osem oseb, trudili smo se, pred in med piknikom, pa tudi po pikniku, da je vse klapalo in bilo veselo, in je lepo, da ti vrli ljudje seveda niso plačali participacije po 25 EU, pošteno, kajne?

Na piknik je prišlo 42 ljudi (toliko jih je plačalo prispevek), Binga, če bi se ti najavila, bi jih imel vsaj 25 več, nekaj pa bi jih prišlo tudi zaradi firbca, ker gre o tebi Binga pač velika fama, fina gospa, ne pije, kadi malo, strelja puščice okoli sebe, pove naravnost kar misli, igra badmington, frisby, vpije na pijane dedce in se obnaša spreščeno, da ji veliko gospa zavida, a Binge na žalost v zadnji Zavrh ni bilo). Torej 42 ljudi. Čemu pripisati slab obisk ne vem. Vinjetam, ki so se ravno tisti čas izlegle, ko se morda ljudje kalkulirali, češ, 35 EU je vinjeta, 25 EU pa je tisti piknik na glavo, brez računice za bencin, torej ima vinjeta prednost.

Zdaj Binga pa vzemi svinčnik (tisti tintni, ki ga nosijo pismonoše za ušesom in ki ga je treba posliniti, če hočeš da pošteno piše) pa izračunaj stroške, potem pa množi 42 duš (ali glav, kakor hočeš) s 25 EU in potem obračaj kakorkoli in razmisli, ali nisi morda na izgubi, želel pa sem čisto nulo? Razmišljam, ali bi spet tvegal Zavrh, ali pa se veselo pridružim množici in hodim na druge piknike, kjer se me ne tiče, kakšne težave so imeli pri organizaciji, samo pijem in jem in jadikujem nad previsoko ceno,

Zakaj Binga pa potem ne gremo vsi tarokaši v BTC in si privoščimo: LJ - BTCenter = kosilo 3 €: kura, pomfrit, solata - pijaca se placa.
in veselo zaplešemo po asfaltu med prodajnimi halami BTC-ja, še raje pa bi šel v Trst, čestitkam pa se vidim pridružuje tudi Iztok. Mal solatice, rižotka, makaroni, zrezki, štrudli, več vrst sladic, vsak 10 EU, cena mala (šala mala personala :)), pa še morje imamo za kopanje. Kakšen Zavrh, kakšen Malečnik, počemu Cerknica! Trst je naš!!!

Tvoj vdani Majer(ček).

messi
08-09-2008, 12:58
Živjo BONGA!

Zelo dolgo sem razmišljal, če naj ti sploh odgovorim in sem se po tehtnem premisleku odločil, da ti malo pojasnim zadeve. Ker je v tvojem postu izvzeta Cerknica, ki omogoča spanje, je zadeva najverjetneje letela na Laško, Zavrh in Malečnik. Ker za Laško in Zavrh nisem kompetenten ti naj pojasnim, da tudi v Malečniku omogočamo prenočevanje za vse, ki to želijo. Tvoje nekaj hrane in ogromno pijače - na dosedanjih dveh piknikih v Malečniku še nisem slišal, da bi kdo bil lačen ali žejen. Cena 25 EUR je verjetno res visoka, ampak je temu primerna tudi ponudba hrane in pijače, najem prostora in organizacija piknika za 100 ljudi pa tudi nekaj stane.

Glede vaših vaških srečanj v Trstu pa - če lahko organiziraš piknik za 100 ljudi po 10 EUR v Trstu, jaz umaknem organizacijo in pridem v Trst, če pa tega ne moreš storiti pa prosim v bodoče prej premisli, ko pa da na forumu objavljaš bedarije.

PS:

Mimogrede meni kosilo v Mariboru je v povprečni gostilni 7 EUR, v Ljubljani pa zagotovo 30 procentov dražje tako, da ti predlagam da predno pišeš nevmesne poste preveriš zadeve.

Z to objavo je debata za mene zaključena.

Lep pozdrav Iztok

Živijo Iztok !

Popolnoma se strinjam s tvojim odgovorom hm "spoštovani" BINGA - BONGI. Predvsem v stavku v katerem omenjaš, da naj ne objavlja bedarij. Sicer smo jih pa tako vajeni. Mislim, da je to zopet en poskus "miniranja" srečanj tarokašev. Meni se je to pripetilo lansko leto. Ni pa treba ugibati kdo je bil avtor dezinformacije, da srečanje v Laškem odpade. O vsej zadevi si mislim pa, da tisti, ki ima namen , da se druži z ostalimi tarokaši, bo prišel ne glede na strošek, ki ga bo imel. Saj ni vse v denarju.
Marsikaj bi se še dalo napisati, vendar nima smisla,ker "vedeževalka" tako vse ve.

LP v Maribor. Se vidimo v Malečniku. Messi

BingaBonga
08-09-2008, 21:34
Pozanimala v trzaski dokaj nobl gostilni:
15 € s pijaco (radenska + 1/2 l vina, npr.)
V ceni so 3 obroki: prva jed, druga in tretja.

PIKNIK NAJ BI BIL NAMENJEN DRUZENJU, dobro.
Vedeti morate, da gostilnicarji tezko delajo, celo leto nas sluzijo, nimajo praznikov, da bi nam ustregli. Placajo davke. Ni mi tezko iti v gostilno.

Poglejmo piknike:
100 oseb po 25 € = 2500 €
od tega se placa koca 100, hrana mogoce 500, pijaca recimo 1000. No, pa mi ne boste rekli, da ..... No, od tega pac noben ne placa davka, ne!

Piknik bi bil lahko tak, da se placa 100 € KOCA, magari se glasba, DRUGO PA SI LJUDJE SAMI PRINESO! Tisti, ki ima otroka, ga zdaj pusti doma, da ne bo dal se zanj 25 €.
Predlagala sem tudi, da se prodaja pijaca po trgovinskih cenar, NE!

Messi, ti znas samo napadati! Vi vsi drzite skupaj. Jaz pa, ki ne pijem, MI JE 25 € ODLOCNO PREVEC, ceprav nisem prav glih svoh z gnarjem.
Mislim, da si se ti tudi repencil, ko je bilo treba placati ta tarok!!! Tukaj vam je bilo tezko dati 29 € ZA CELO LETO!!! Za piknik pa brez problemov, ne!!!

Vera
09-09-2008, 01:45
Ko prebiram vse vaše poste se dobila občutek oz. se tiče tudi mojih treh organizacij, ki sem jih organizirala sem se odločila, da še jaz nekaj napišem.

1. Pikniki

Binga lepo te prosim. Da daš bolj natančna navodila, kje in kdaj bo kakšen piknik v Trstu po ceni 10€ oz. ga ti organiziraš po tej ceni.
Na osebo naj bo kakšen golaž ali kaj podobnega za pričetek. Kot glavno jed pa spet po osebi: 1 ali 2 kotleta oz. 1 ali 2 zrezka na žaru (svinjsko in piščanje meso), ter precej zelenjave.

Za pijačo pa sledeče. Aperetiv, med samim piknikom pa na osebo vsaj 2 do 3 piva ali pa 2 litra soka, ali 1 liter vina. Poleg naj bo še voda.

Pa da ne pozabim še na sladko in slano pecivo in pa 2 x kavica.

Če je možen takšen piknik za ceno 10€, mislim, da bi ga lahko organizirali vsaj na vsakih 14 dni. Imeli bi izlet in druženje.

2. Srečanja v gostilnah

Sedaj pa kar se tiče srečanj v gostilni. Bingo lepo prosim, če objavi seznam gostiln, kjer bi se dobil meni po 10€ na osebi in da ima prostor za cca 100 ljudi. Kot vsi dobro vemo, so cene v gostilnah res zelo različne glede na položaj v Sloveniji. Najcenejše so na predelu Ūtajerske proti Prekmurju. Kar pa se tiče Osrednje Slovenije, Primorske ter Gorenjske so pa cene izredno visoke.

Zelo pomemben je tudi letni čas. V mesecih novembru in decembru, ter maju in juniju so cene menijev za večje skupine zelo visoke, ker je pač takrat največje povpraševanje.

Res pa je, da obstajajo tudi cenejše gostilne, ampak bi verjetno bile pripombe še predno bi sploh bilo srečanje, ker je omejeno število na največ 40 ljudi, da je problem, ker se sedi v separejih po 4 do 6 oseb in še pa še bi se našlo pripomb ...

-------
p.s.
Predlagam, da naslednja srečanja organizirajo tisti, ki imajo največ pripomb oziroma imajo največ informacij o cenah ter o načinu organizacije srečanj po zelo ugodni ceni 10€ na osebo.

Binga cene, ki jih ti poznaš v Ljubljani so pa res nizke, kajti take cene so bile pred cca 10 leti. Kosilo v BTC-ju v city parku, sparova restavracija, za katero pravijo da naj bi bila najcenejša v Lj, je kosilo 4,6€ do 3,50€ enolončnica. Iste cene veljajo za vse sparove restavracije po Sloveniji.

Malice v Lj. so pa po 4 do 7€ na osebo. Meniji v bolj "nobl" gostilni za kosilo so pa v Lj od cca 7 do 15€ na osebo.

mremre
09-09-2008, 20:19
Cenjeni organizatorji piknikov!

Osebno se nisem še nobenega piknika udeležil, vendar se mi sploh ne zdi potrebno, da se opravičujete zaradi nesramne provokacije. Konec koncev tudi če vam kaj ostane nič hudega. Tudi če bi vam ostalo vse (kot da sploh nimate stroškov) nebi bilo nobeno bogastvo.

Če bi bila organizacija piknika tako enostavna bi imeli vsak vikend vsaj enega. Sem imel čast sodelovat pri organizacijah in mi je popolnoma jasno kaj to pomeni. Zaslužite si vso pohvalo, neglede na računice, ki jih nekateri pri tem imajo.

Kar pogumno tako naprej in brez oziranja na provokatorje

pozdrav

mremre

p.s.: Binga imam "srečo", da sem iz Ljubljane in se po družinski dolžnosti kar nekaj "pasem" po BTC, pa že dolgo kave za 1€ ne dobim, tistega kosilca za 3€ pa nisem srečal (občutek imam, da nazadnje v študentskih časih), če bi pa že ga, se pa sigurno moj otrok nebi najedel od njega.
Glejga šmenta! Nesramni natakarji tudi meni računajo po takih cenah kot Veri. Mogoče imaš pa ti Binga veze. Nikoli se ne ve.

messi
09-09-2008, 20:21
Pozanimala v trzaski dokaj nobl gostilni:
15 € s pijaco (radenska + 1/2 l vina, npr.)
V ceni so 3 obroki: prva jed, druga in tretja.

PIKNIK NAJ BI BIL NAMENJEN DRUZENJU, dobro.
Vedeti morate, da gostilnicarji tezko delajo, celo leto nas sluzijo, nimajo praznikov, da bi nam ustregli. Placajo davke. Ni mi tezko iti v gostilno.

Poglejmo piknike:
100 oseb po 25 € = 2500 €
od tega se placa koca 100, hrana mogoce 500, pijaca recimo 1000. No, pa mi ne boste rekli, da ..... No, od tega pac noben ne placa davka, ne!

Piknik bi bil lahko tak, da se placa 100 € KOCA, magari se glasba, DRUGO PA SI LJUDJE SAMI PRINESO! Tisti, ki ima otroka, ga zdaj pusti doma, da ne bo dal se zanj 25 €.
Predlagala sem tudi, da se prodaja pijaca po trgovinskih cenar, NE!

Messi, ti znas samo napadati! Vi vsi drzite skupaj. Jaz pa, ki ne pijem, MI JE 25 € ODLOCNO PREVEC, ceprav nisem prav glih svoh z gnarjem.
Mislim, da si se ti tudi repencil, ko je bilo treba placati ta tarok!!! Tukaj vam je bilo tezko dati 29 € ZA CELO LETO!!! Za piknik pa brez problemov, ne!!!

Veš BINGA še namisel mi ni prišlo, da bi se repenčil ( kako se to reče po slovensko) zaradi plačila taroka. Ker ga rad igram, pa tudi nekakšna selekcija se je naredila. Razen, če si v kartah videla, da sem se. Sicer pa mislim s tabo polemizirati. Tudi jaz se še enkrat pridružujem Iztoku ,da neumnosti klatiš.

Javil sem se samo zato, ker sem pričakoval tvojo reakcijo. Pa ne samo, da držimo skupaj, dihamo kot eden.
Ne 29 ampak 44 eur.

Pa lep pozdrav ! Messi

cokec
10-09-2008, 18:24
Fant kaj se pustite provocirati. Jasno da se pod 25 eur ne da spodobne fešte organizirat. Najslabše bi bilo, da se zaradi malenkosti zdaj opusti vsa srečanja. Moje mnenje pa je kdor si želi bo šel, kdor pa ne, naj bo pa doma, 20 eur pa ne igra silne vloge. Zato čestitke vsem organizatorjem za trud in požrtvovalnost pa ne ozirajte se na žleht komentarje taki so vedno bili in bodo. Pa lep pozdrav!
cokec

bab
11-09-2008, 15:46
Pa saj to je prav neverjetno, ljudje se trudijo, da nekaj organizirajo, začnejo že kar nekaj mesecem pred dogodkom, se dogovarjajo, kaj in kako, jih skrbi, kakšno bo vreme in še milijon drugih reči, potem se pa najde eden in začne minirat. Pa, da bi bilo vsaj na kakšni osnovi. Cene so res v BTC ju od 5 EURov, ampak me prav zanima, če nas bi gledali tam pri mizah v *paru, da bi 10 ur sedeli s tarok kartami v roki, pa da bi vsak samo eno hrano pojedel, če bi si pa še pijačo naročil, pa je to že proračun iz trsta dosežen. Žalostno.

Da bi se pa v gostilni lahko najedla za 10 EUR s pijačo pa je tudi zelo težko, ampak če bi se prav trudila pa morda celo, ampak spet me zanima, kdo me bo gledal, da bom par ur kartala in jim zasedala mize, ki bi jih lahko prodali drugim gostom.

Jaz se vedno rada družim, čeprav mi moje obveznosti bolj redko dopuščajo, da pridem, ampak vedno se veselim in komaj čakam, da se kaj dogaja.

Samo enkrat se živi in zato uživajmo. Jaz sem se imela na vseh srečanjih, ki sem se jih udeležila lepo in tudi na misel mi ne pride, da bi razmišljala o tem, ali je bilo predrago - meni se nikoli ni zdelo, pa smo včasih prišli kar vsi štirje iz naše družine. Namen srečanj je, da se imamo lepo, ne pa da gledamo drug drugemo v krožnik, koliko je kdo pojedel in popil.

Veliko dobrih iger in kmalu nasvidenje na žuru. Seveda pa pohvala vsem organizatorjem in zahvala za trud in ideje.

čao
bab

Damjan_
14-09-2008, 13:26
Bab, se popolnoma strinjam s tabo, žal je čas mene letos popolnoma zabasal, zato me nikjer ni bilo, lani sem bil pa na kar nekaj srečanjih in vedno sem se imel fino, tako, da komaj čakam, da spet sestavim 1 in 1, pa da se namalam ...

Na svidenje!

IvaVe
14-09-2008, 16:40
Ker sama tudi kdaj organiziram kakšno srečanje sicer v "gostilni" opažam da se tukaj vsi spravljate na Bingo, katera je pač povedala svoje videnje glede piknikov oziroma glede cen piknikov. Povem vam, da je tudi meni cena visoka, zato se pač ne udeležim vseh piknikov (pa še sama pridem ) in mislim, da je takšnih še veliko okoli mene samo so modro tiho in si svoje mislijo oziroma pač ne pridejo na piknik (izgovori so različni - a vendar je v ozadju cena). KOlikor se spomnim je bil najbolj obiskovan piknik v SB 2 leti nazaj eden prvih piknikov (cene se ne spomnim verjetno je bila tako nizka da sem pozabila - bilo je super. Kasneje tako številčnega piknika ni bilo morda še v Zavrhu (lani) žal tam nisem bila ...
Upam, da se nisem dodatno še komu glede organizacije zamerila :)
Lep pozdrav v upanju da prišparam za Malečnik :) namreč imam namen prit :)
IvaVe

derzu
14-09-2008, 21:24
Živjo!

Že 12. 09. sem napisal krajši prispevek na to temo, pa je očitno prišlo do nekakšne napake, ker ga ni objavilo.

Letos sem bil prvič na pikniku in to v Cerknici. Ob tej prložnosti se zahvaljujem organizatorjem za ves trud in prisrčno gostoljubnost. Ūe posebej mi je bilo všeč, ko so nam prijazno razkazali Rakov Ūkocijan, Cerkniško jezero in Cerknico z okolico, ker sem bil prvič v teh lepih krajih.

Za 25 evrov so nam, poleg že omenjenega, ponudili dobro hrano, pijačo v neomejenih količinah, prenočišče, muziko in seveda prijetno druženje. Lahko rečem, da smo se imeli super, čeprav sam zaradi obveznosti nisem mogel prespati.

Cena za vse storitve je primerna!

Lp, derzu

BingaBonga
16-09-2008, 11:48
Cudno mi se zdi, kje so tisti, s katerimi se med tarokom pogovarjamo o tem, tisti ki tudi nasprotujejo. Mogoce pa tukajsnji moderator objavi samo tisto, kar mu pase. Tudi tole moje ni bilo objavljeno, sem morala protestirati pri visjih.

Mislim, da je vsakemu jasno:
Ce se organizira piknik, in ce se ne prinese toliko sodov piva, vina, je vse lazje, ne! Nekaterim se mislim da fajn zdi, ker se fajn napijejo ....

JAZ PA NE MISLIM PLACEVATI ALKOHOLNIH PIJAC NIKOMUR!!!

Moz in zena, ki ne pijeta, ki morata dati 50 € ...... dejmo no deejmo!
Kako tezko vam je naredii piknik brez alkohola.

Ajaa BAB
Ves, na piknikih se sploh ne karta, ce pa se, je pa itak brez veze. Do sedaj smo kar v gostilnah, tam pa je bilo bolje!