View Full Version : Obvestilo
Na veliko veselje mrliča Vas obveščam , da zaradi težav pri sklicateljstvu, ki jih imam zadnje leto ne bom več tekmovala v ligi. Kljub pripravljenosti TELEXA- a, da me kot sklicatelj zamenja, je mrlič, ki sem ga prosila, da v primeru, da telex ne pride na tekmo odpre igro, je mrlič igro odprl, vendar sem bila v zadnjem krogu igre deležna tolikih kritik z strani mrliča ( baje ima sklicatelj slabe karte, način igre sploh ne šteje .. ), da bom v prihodnje igrala samo še prijateljske igre pri tistih, ki me v igro sprejmejo brez pripomb.
lp zlata
P.S.
Do zdaj nisem vedela, da mrliči toliko govorijo
BingaBonga
01-12-2008, 19:15
Oj Zlata
ne bos verjela. Tudi jaz sem igrala z mrlicko. Govori o nekih pravilih, ki se pa jih ne drzi. Odprla sem jaz, potem je hotela ona in glih komi, da sem prisla notri!
Ciao, ne obupaj in pojdi naprej.
Ker je sklicateljstvo edini pogoj za igranje v ligi ( prosto po mrliču ) pač ne bom igrala, kljub zlatemu članstvu, je že tako, da se je treba pravil držat.
Živjo!
Ne glede na debato v predhodnih tekstih, bi rad povedal sledeče: Opažam, da je v ligi ogromno igralcev, ki na tekmi "ne morejo" igrati kot sklicatelji. Sam imam ruter in sem si uredil sklicateljstvo brez večjih problemov. Ni ga namreč ruterja, ki bi lahko preprečil sklicateljstvo, le stvari je treba urediti, kot je napisano v priloženih navodilih, v pomoč pa so vam lahko tudi navodila na strani tarok.net.
Lp, derzu
Z moje strani so stvari urejene, ne igram in to je to.
Za prihodnje leto pa imam predlog. Za tiste, ki iz kateregakoli vzroka ne moremo biti sklicatelji naj se uvede platinasta članarina, nekaj evrov več in se potem pač tiste uvrsti na mesta A, B ali D. Tisto o slabših kartah sklicatelja je samo bla bla in opravičilo, če jim ne pade karta. Konec koncev pa je v 4 marsikaj odvisno od soigralca.
Človek ni nič drugega kot njegova dejanja
BingaBonga
09-12-2008, 12:56
1. Igram iz Trsta. Imam komp + 3 zice: 1. maus, 2. elektrika, 3. navaden modem.
2. Ko sem pred 2. leti naletela na ta tarok, sem se registrirala, pritisnila na montiraj igro (al kaj je ze), zacela igrati, bila brez problemov sklicatelj, brez ne vem kaj sploh je to 'ruter'!
3. Letos sem prijateljici v Sloveniji, ki ima isto toliko zic kot jaz, montirala tarok. Lahko je sklicatelj, lahko pocne kar hoce.
Torej: kaj je sploh to ruter, zakaj se tukaj rabi???? Ce hoces normalno igrati ta tarok, so dovolj - ponavljam - 3 zice: CITAJ ZGORAJ st. 1!!!!
Glede na danes prejeti mail s strani skrbnika lige se itak z januarjem 2009
pripravljajo spremembe v primeru, če kdo ne more bit sklicatelj in sicer se mu odšeje -0,5 točke, nadomestnemu sklicatelju pa doda 0,5 točke pri končnem izračunu točk.
S tem bo najbrž manj negodovanja.
Ruter se rabi, če maš več PC - jev na isti liniji ( pr men ni problem ruter ).
Zlata,v miru igraj še naprej v ligi in ne bodi RobertH št.2,ki sem sam številne bedarije delal pa so me potem dvakrat izključili.....
Zdaj je novo pravilo,vidimo oziroma čitamo na forumu,da imaš težave glede sklicateljstva.....tudi jaz sem imel ko sem imel Siol-a.Danes imam T-2,nizko varnost,izklopljen požarni zid in brez rutarja sem lahko sklicatelj!!Vprašaj Slavkoja ali velja pri tebi tudi nizka varnost(je pogoj za sklicateljstvo) potem to uredi,če še danes nimaš(v pogodbi piše kakšno varnost imaš).Zdaj ko vsi čitajo forum glede sklicateljstva(pri tebi se vidi,da ni namerno) podarij tele 0,5 točk po novem in napišete pod opombe za tole problematiko in je stvar rešena!!
�*e nismo na polovici tekmovalne sezone pa že zapuščaš ligaško tekmovanje!!
Zato ti predlagam,NE SEKIRAJ SE in JIH NE POSLU�*AJ kaj ti govorijo ampak V MIRU NADALJUJ V LIGI!!!
;)
Lep pozdrav!!
RobertH
Hvala za podporo, z novimi pravili bo mogoče res manj problemov.
Zlata
Že nekaj let igramo skupaj na netu tarok ljubiteljsko in vem, da tebi ni bil nikoli problem biti sklicatelj. Zgodila se ti je nesreča, ki pa te ne sme vreči iz tira. Že marsikaj si doživela med samimi ljubiteljski igrami, pa si se vedno obdržala pokonci. Ne pusti da te ena tekma vrže iz tira.
Tudi pri meni se je že zgodilo, da nisem mogla bit sklicatelj, čeprav se meno uro pred tekmo igrala ljubiteljsko igro in celo sklicala jaz.
Moram pa še povedati, da v vseh teh letih, ko igram ligo na netu, še nisem doživela problemov glede sklicateljstva, če ni mogel sklicati tisti, ki je bil določen pa je nekdo drug, kajti sploh ni pomembna pozicija, temveč karte in seveda poleg sreče tudi znanje.
ZLATA - glavo pokonci in gremo naprej. :)
Vera
Se popolnoma strinjam z Robertom. Jaz sem bil v tej ligi sklicatelj, ko ti igralci niso igrali in ni bilo nič narobe. Če bi me pa kdo kritiziral, se ne bi niti malo sekiral. Tako slabe karte kot dobivam v zadnjih dveh kolih, ne bi dobival niti če bi mi jih kdo načrtno potalal. Tako slabih kart v vsej moji karieri taroka( z živimi igralci) še nisem imel. Pa ja ne misli kdo, da se bom zaradi tega pritoževal?? Če bi igrali za EUR, opa! pol je pa druga pesem. Tu smo zato, da si krajšamo večere in uživamo ob igri. Jaz uživam tudi ko imam slabe karte.
Na ljudi, ki se preko računalnika izživljajo z neumestnimi komentarji, pa se ne oziraj. Take ljudi dobiš povsod. Ti lepo igraj naprej, če upaš bit sklicatelj al ne, jaz s sklicateljstvom ne kompliciram, eden od 4 igralcev bo ja sklicatelj. Nerodno bi bilo, če nobeden od 4 ne bi mogel biti sklicatelj. Kdor igra z mano, mi lahko tudi odstopi pozicijo C, če se boji da bo imel slabe karte.
Zmenjeno? Lepo te prosim, da igraš naprej. Pa lep pozdrav, Erazem.
Hvala vsem, januarja z novimi pravili gremo naprej :)
Človek ni nič drugega kot njegova dejanja
Forum v3.6.1, Copyright ©1996-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.